Nove medijske kulture bez rezova

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rezovi i štednja u županijskom programu javnih potreba u kulturi za 2010. donekle su zaobišli stavku koja okuplja korisnike u domeni novih medijskih kultura. Za nju se izdvaja iznos jednak lanjskom - 200 tisuca kuna, no za dva korisnika manje.

Naime, ove godine nema Labin Art Expressa, projekta Metazin udruge Metamedij, Bravarija Art Remonta i udruge Kulturban, dok su novi korisnici udruga Sonitus (prvo javljanje) i udruga Art & Music (preseljena iz stavke glazbeno-scenskih djelatnosti).

Buduci da se nije štedjelo na novcu, vec na broju korisnika, nekolicina onih koji su ostali ove godine mogu racunati na blago povecanje sredstava. Miljenik stavke ostaje udruga Mali veliki covjek, koja se za organizaciju festivala Sedam dana stvaranja penje s lanjskih 50 tisuca na 60 tisuca kuna. Povecanje od pet tisuca kuna ove godine može ocekivati udruga Albus koja za Istrakon 2010. dobiva 25 tisuca kuna.

Udruga Art & Music ce za organiziranje 14. Art & Music Festivala dobiti 20 tisuca kuna, što je pet više nego lani, a istu povišicu dobiva Pucko otvoreno ucilište iz Buja za ovogodišnju Kulturamu, ukupno 15 tisuca kuna. Sonitus ce za projekt "Pulska scena" dobiti deset tisuca kuna.

Po deset tisuca kuna, što je iznos jednak lanjskom, dobit ce udruga Carobnjakov šešir za organiziranje Festivala ulicnih carobnjaka, a na istu potporu može racunati i Fantasticno dobra institucija d.o.o. - Fade In za projekt "Drugacija Istra". Za ostale, nespecificirane programe, ove ce se godine izdvojiti 30 tisuca kuna.


Podijeli: Facebook Twiter