Nove kreativne zone

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pocetkom svibnja bit ce održan pretprogram novog izdanja festivala Media Mediterranea, koji udruga Metamedij organizira vec cetrnaestu godinu za redom. Tema ovogodišnjeg festivala je "Nove kreativne zone", a koncept se nastavlja na prošlogodišnju temu o kreativnim talentima.

Ove se godine uvodni dio održava u sklopu programa obilježavanja Dana grada Pule, 3. i 8. svibnja, kada ce biti održana predavanja o kulturnoj politici. U cetvrtak, 3. svibnja, s pocetkom u 13 sati, u dvorani "Istra" Odjela za ekonomiju i turizam pulskog sveucilišta Biserka Cvjeticanin održat ce predavanje na temu "Kulturna politika Europske unije, kreativni gradovi i lokalni razvoj: Izazovi za hrvatsku kulturu".

Nakon njenog izlaganja svoje ce projekte predstaviti i Creative Industries Styria iz Graza. U utorak, 8. svibnja, u dvorani "Pula" pulskog sveucilišta predavanje ce održati Jonathan Goodacre, na temu "Razvijanje kulturnih projekata za dobrobit društva i gospodarstva".

Udruga Metamedij ujedno poziva mlade umjetnike u dobi izmedu 18 i 35 godina da svoje inovativne i interaktivne transdisciplinarne projekte prijave na natjecaj za projekte i suradnju tijekom festivala Media Mediterranea, koji ce se održati u Puli od 25. do 28. srpnja, a rok za prijave je 25. svibnja.

Ovogodišnji festival usredotocen je na umjetnicke intervencije koje uz pomoc inovativne uporabe vizualnih, interaktivnih mogucnosti sudjelovanja novih medija i arhitekture otvaraju prostorni i društveni doživljaj grada. Ove ce godine u središtu pozornosti biti projekt Zerostrasse, tunel u središtu Pule, dio mreže tunela koja se proteže pod cijelim gradom. (B. V.)


Podijeli: Facebook Twiter