Nove web stranice TZ-a Medulina

Zahvaljujući novim stranicama turisti lakše mogu odabrati idealnu destinaciju za odmor
Zahvaljujući novim stranicama turisti lakše mogu odabrati idealnu destinaciju za odmor

Nove web stranice medulinske Turističke zajednice predstavio je na konferenciji za novinare direktor TZ-a Aldo Dobrovac. Do njih se dolazi upisom medulinriviera.info u pretraživač.

- Osnovni dizajn stranica predložila je tvrtka Auris media, a potom je u suradnji s uredom TZ-a napravljena konačna verzija koja će se još dograđivati. Osnovna nit vodilja u dizajniranju stranica bio je minimalistički stil kako bi svi turisti koji ih posjete i žele izabrati jedno od mjesta općine Medulin kao odredište imali brz pristup informacijama koje ih zanimaju. Posebnost stranica, u odnosu na većinu postojećih, jest da u njima dominira umjetnička fotografija što dodatno potiče posjetitelje na surfanje njenim sadržajem, rekao je Dobrovac.

Većinu fotografija na stranicama medulinriviera.info potpisuje fotografkinja Ana Lorencin Buljan, a zanimljivost je da je na fotografijama zaposlenica TZ-a, odnosno voditeljica administrativnih poslova Iva Vitasović. Ona je tako postala i virtualna domaćica stranica medulinske rivijere.

Stranice su u testnu fazu krenule u svibnju prošle godine, ukupno je bilo 1.207.439 posjeta, a najčešće su pretraživane stranice vezane za smještaj i plaže, evente, a potom izlete, odnosno atrakcije. U usporedbi s 2010. godinom posjećenost stranica porasla je za 50  posto, a novih je posjetitelja čak 68 posto više nego u proteklom razdoblju.

Na stranicama medulinriviera.info prošle je godine promoviran proizvod bike ruta koje se mogu i preuzeti sa stranice. Dosad su biciklističke staze sa stranica skinute 3.654 puta što pokazuje da su biciklističke staze iznimno atraktivan turistički proizvod. U ovoj godini TZ općine Medulin u suradnji s ostalim turističkim zajednicama klastera južne Istre nudi i mogućnost preuzimanja mapa mjesta, ali je program još u testnoj fazi. (T. GRBIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter