Novcem od stolica uredit će se Poludnevni boravak

Nova akcija Poludnevnog boravka (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Nova akcija Poludnevnog boravka (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Obilježavajući jubilarnu desetu godišnjicu okupljanja i petu godišnjicu preseljenja u prostorije u naselju Verona, Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Istre - Poludnevni boravak Buzet, priprema veliku i neobičnu akciju pod nazivom "100lica" u koju želi uključiti što veći broj sudionika. Ideja je podariti novi izgled, odnosno nova lica školskim stolicama i to njih 100 koje je Udruga na poklon dobila od Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" Buzeta i Srednje talijanske škole "Leonardo da Vinci" iz Buja.

Oslikati stolice po svom guštu

- Želja nam je uključiti što veći broj građana u oslikavanje stolica na betonskom igralištu pokraj Srednje škole, 24. travnja s početkom u 10 sati. Svoj dolazak već su najavila djeca iz Dječjeg vrtića "Grdelin", učenici Osnovne škole "Vazmoslav Gržalja" i Srednje škole Buzet, predstavnici Male glagoljske akademije "Juri Žakan" Roč, Doma za starije, buzetske gradske uprave, članovi udruga, poduzetnici, a očekuju se i brojni građani. Svi će oni uzeti kist u ruke i oslikati stolice. Temelje smo već odradili, "pilingirali" smo ih brusnim papirom, a noge stolica stručno su tretirane aparatom za varenje AB motorsa Buzet. Stolice su dobile novu pokrivnu lak boju Alpina, sponzora poduzeća Caparol u suradnji s Metalopremom Buzet i dragim volonterima koji su uskočili kad god je bila prilika. Cijela akcija odvija se pod pokroviteljstvom Grada Buzeta, rekla je voditeljica Poludnevnog boravka Sanja Pernić.

Svaka stolica donijela svoju priču

Vjerno koristeći mnogim učenicima svaka je od sto školskih stolica donijela svoju priču, skrivene simpatije, poneku formulu iz matematike, ali i izgubila na svom sjaju.- I tu sad nastupamo svi mi, podarit ćemo stolicama novu svježinu i originalnost, izraziti svoju kreativnost, upisati unikatni autorski potpis, pustiti mašti neka nas vodi i stvoriti 100 lica 100lica, rekla je Pernić i pozvala svih da se pridruže oslikavanju stolica gdje je prioritet isticanje različitosti, koja čini zajednicu još snažnijom i bogatijom. Radi što bolje organizacije, poželjno joj se je javiti na broj 095/ 252 5553.

Oslikane stolice koristit će se na svečanosti obilježavanja obljetnice Poludnevnog boravka početkom svibnja, a nakon toga moći će se nabaviti uz dobrovoljni prilog, a prikupljenim sredstvima uređivat će se prostor Poludnevnog boravka. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter