Novčane kazne Sabi i Pupovcu zbog sukoba interesa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa novčano je kaznilo zbog sukoba interesa vukovarskog gradonačelnika i SDP-ovog saborskog zastupnika Željka Sabu i SDSS-ovog saborskog zastupnika Milorada Pupovca.

Kako je nakon vijećanja izjavila predsjednica povjerenstva Dalija Orešković, Sabo je prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interesa istovremenim obavljanjem dužnosti vukovarskog gradonačelnika i saborskog zastupnika uz obavljanje funkcije člana Nadzornog odbora Borova.

Također, zakon je prekršio članstvom u upravi trgovačkog društva Veki Va. "Propustom prenošenja vlasničkih prava na povjerenika u Veki Va, Sabo je prekršio Zakon o sprječavanju sukoba interes te mu se izriče sankcija obustave dijela neto plaće u iznosu od 5000 kuna mjesečno u dva mjesečna obroka", rekla je Orešković.

Sabi su naložili da problem članstva u NO Borova razriješi u roku 90 dana.

Povjerenstvo je Pupovca kaznilo obustavom 9000 kuna neto mjesečne plaće jer je prekršio zakon istovremenim obnašanjem dužnosti saborskog zastupnika uz članstvo u Nadzornom odboru Tesla štedne banke. Pupovcu će se od plaće taj iznos umanjiti u tri jednaka mjesečna obroka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter