Novcane kazne bivšim clanovima Mladeži HDZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepravomocnom presudom karlovackog Opcinskog suda bivši clanovi Mladeži HDZ-a Željko Goršic i Danijel Trupkovic osudeni su danas na novcanu kaznu od 20 dnevnih dohodaka jer su u studenome 2008. uništavali inventar u karlovackom River pubu.

Željku Goršicu presudena kazna njegovih 20 dnevnih dohodaka iznosi 4.160 kuna, a Danijelu Trupkovici 3.340 kuna. Glasnogovornica Opcinskog suda sutkinja Irena Šegavic objasnila je za Hinu da se, ne uplati li se ta svota u proracun RH, novcana kazna mijenja za zatvorsku kaznu od 20 dana. Sud je oštecenog ugostitelja Željka Godaca uputio da naknadu štete potražuje u parnici, na temelju osudujuce presude.

Dokazni postupak završio je jucer suceljavanjem konobara i vlasnika lokala, buduci da su njihove prijašnje izjave bile proturjecne. Sud je jucer ocijenio vjerodostojnima tvrdnje vlasnika da su Trupkovic i Goršic, koji su te veceri s još dvadesetak pripadnika Mladeži HDZ-a nakon sastanka došli u River pub, izazvali nered te uništavali inventar lokala.

Osim te osudujuce presude i Goršic i Trupkovic su ove godine proglašeni krivima i osudeni na višemjesecne zatvorske kazne zbog premlacivanja Marka Jovkovica u kaficu "Astralis", a uz njih za to je djelo osuden i Vladimir Vogrinc. Sva su trojica u meduvremenu disciplinski kažnjeni brisanjem iz clanstva u HDZ-a zato što su nanijeli štetu ugledu stranke.


Podijeli: Facebook Twiter