Novcana pomoc za penzionere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U posljednjih 7 dana gradonacelnik Boris Miletic donio je 10 akata, medu kojima i onaj koji ce svakako najviše obradovati pulske umirovljenike s najnižim primanjima.

Odlukom o dodatnoj novcanoj pomoci umirovljenicima za pokrice životnih troškova rašclanjeni su samci od umirovljenika koji žive u višeclanim obiteljima po tri kategorije. Tako ce samci kojima mirovina iznosi do tisucu kuna ostvariti pravo u tromjesecnom iznosu od 500 kuna.

Oni cija je mirovina do 1.300 kuna dobit ce 400 kuna dodatne pomoci, a umirovljenici do 1.700 kuna dobit ce 300 kuna. Za višeclane obitelji u kojima je jedan umirovljenik Grad ce tromjesecno dodijeliti 300 kuna ukoliko prosjecni mjesecni prihod po clanu obitelji iznosi 1.550 kuna.

Pravo na dodatnu pomoc ostvarilo je do sada 995 umirovljenika, od cega 300 kuna ima pravo dobiti 785 umirovljenika (395 samaca i 390 umirovljenika koji žive u višeclanoj obitelji). Na pomoc od 400 kuna pravo ima 110 samaca, dok pravo na 500 kuna ima sto umirovljenika.

Gradonacelnik je raspisao natjecaj za izvodaca radova krajobraznog uredenja, nabave i ugradnje sustava za navodnjavanje križanja obilaznice i Valturske ulice, odnosno nove "rotonde" koja ce uskoro biti u prometu. Vrijednost ove nabave procijenjena je na 150 tisuca kuna (bez PDV-a).

Uz ovaj, raspisan je i natjecaj o prodaji gradevinskog zemljišta na podrucju Monte Zara, Velog Vrha i Kaštanjera. Iako najmanja, najskuplja je parcela na Monte Zaru površine 471 kvadratni metar za koju je pocetna cijena 141 tisucu eura, odnosno 300 eura po "kvadratu".

Najveca cestica, od 2.448 kvadratnih metara prodaje se na Velom Vrhu po cijeni od 72 eura po kvadratu, odnosno pocetnoj cijeni od 176 tisuca eura. Cestice na Kaštanjeru, ukupne površine 1.625 kvadrata, prodaju se po 150 eura po kvadratnom metru, odnosno za pocetnu cijenu od 243 tisuce eura. Prodajom ovih nekretnina Grad bi trebao prihodovati kunsku protuvrijednost od minimalno 560 tisuca eura.

Komunalni redari imat ce i novo radno vrijeme te ce u zimskim mjesecima raditi uobicajeno od osam do 16 sati, dok ce tijekom ljetnih mjeseci, kada im se povecava obim posla, patrolirati od osam do 22 sata.


Podijeli: Facebook Twiter