"Novalja" bi sutra opet trebala ploviti

(Dejan ŠTIFANIĆ)
(Dejan ŠTIFANIĆ)

Mnogi putnici ostali su neugodno iznenađeni otkazivanjem jučerašnje brzobrodske linije Pula - Unije - Susak - Mali Lošinj - Ilovik - Silba - Zadar zbog potrebe popravka motora katamarana "Novalja". Jadrolinija nije mogla osigurati zamjenski brod, jer su svi ostali katamarani u punom pogonu na drugim linijama.

Mnogi su putnici morali potražiti alternativno rješenje, a najveći problem imali su otočani i turisti čija su krajnja destinacija slabije povezani otoci kao što su Susak, Unije, Silba ili Ilovik. Isto vrijedi i u obrnutom smjeru, jer je dio gostiju neplanirano morao produžiti boravak na ovim otocima, iako dodatnih slobodnih smještajnih kapaciteta nema. Kako su pojasnili iz Jadrolinije otkazivanje brzobrodske linije je bilo najavljeno, a svi putnici koji su kupili karte moći će iste iskoristiti na prvom idućem putovanju ili će dobiti povrat novca. Popravak motora je u završnoj fazi te se očekuje da će "Novalja" u najkraćem roku ponovo zaploviti. Kako po redu vožnje utorkom nema linije iz Pule prema Zadru, prva naredna vožnja katamaranom trebala bi uslijediti sutra po uobičajenom redu vožnje. Jedina je iznimka što će upravo zbog propuštene vožnje u ponedjeljak "Novalja" u srijedu ići na Unije i Silbu, iako to nije u plovidbenom redu.

U jednoj pulskoj turističkoj agenciji su nam pojasnili da su za jučerašnju plovidbu unaprijed prodali 100 karata od ukupno 300 koliko putnika stane na katamaran, a da su obustavili prodaju u nedjelju u 12 sata kada su dobili informaciju iz Jadrolinije da brod neće otploviti u ponedjeljak.

- Mnogi su nam vratili kupljene karte, a mi njima novac, navela je naša sugovornica. (D. PAJIĆ, P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter