Novak Srzic smijenila Anu Jelinic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatsko novinarsko društvo žestoko se protivi odluci glavne urednice Informativnog programa Hrvatske televizije Hloverke Novak Srzic da naprasno – bez ikakvog uobicajenog postupka - smijeni Anu Jelinic, urednicu informativne emisije Dossier.hr, zbog, kako joj je rekla, "teškog uredivackog propusta".

Ana Jelinic je u sklopu informativnog bloka o korupciji u Hrvatskoj uživo intervjuirala politologa Darka Petricica, koji je govorio o pojedinim korupcijskim slucajevima koje objavljuje u svojoj novoj knjizi. Pritom se Ana Jelinic oprezno ogradivala od dijela izlaganja Darka Petricica. Novak Srzic je inace prethodno bila vrlo precizno obaviještena o temi i strukturi emisije.

HND smatra da treba poticati kljucne društvene teme kao što je tema o korupciji koja izjeda hrvatsko društvo, a ne ovako drasticno i neargumentirano kažnjavati urednike i novinare koji te teme otvaraju.

Emisije Dossiera.hr inace se redovito mogu naci na HTV-ovom portalu, ali ove posljednje emisije Dossier.hr-a na portalu nema jer je ocito da je njezina snimka cenzurirana.

- Tražimo da Ana Jelinic bude vracena na mjesto urednice Dossier.hr-a. Ova smjena dodatno ruši ionako vec teško narušeni ugled javne televizije, piše u priopcenju Zdenko Duka, predsjednik HND-a.


Podijeli: Facebook Twiter