Novak-Srzic rok do utorka

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Glavna urednica Informativnog programa HTV-a Hloverka Novak-Srzic okoncala je bolovanje u utorak pa je odradila suceljavanje predsjednickih kandidata, posljednje pred dan izbora. Emisiju je, baš kao i za suceljavanja 20. studenog, vodila u paru s Branimirom Bilicem.

Povratkom Novak-Srzic na Prisavlje i pred ekrane poceo je teci i rok od sedam dana što ga je od Programskog vijeca i v.d. Ravnateljstva HRT-a dobila za ocitovanje o razlozima za pokretanje postupka njene smjene. Ukoliko glavna urednica ostane na poslu od nedjelje, kada bi trebala voditi specijalnu izbornu emisiju, rok za predaju ocitovanja istjece joj u utorak ili dan nakon što u ponedjeljak vijece nastavi svoju davno zapocetu sjednicu.

Drugim rijecima, sve ako Novak-Srzic u ponedjeljak i dode na sjednicu vijeca, to ne znaci da ce se o njenom statusu raspravljati. A kakav je pak red vožnje ukoliko, primjerice, glavna urednica u ponedjeljak opet otvori bolovanje, nitko na HRT-u u subotu nije želio ili znao reci. Predsjednik Programskog vijeca HRT-a Zvonko Milas samo je rekao da ce vijece odraditi svoje sukladno zakljuccima koje je donijelo i zadanoj proceduri. Izvjesnim se, medutim, cini da ce Informativni program HTV-a i u novu godinu uci s istom glavnom urednicom.


Podijeli: Facebook Twiter