Novak-Srzic htjela zaustaviti Otvoreno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Urednica i voditeljica emisije "Otvoreno" Sandra Križanec, koja je u žrvanj uletjela silom prilika kao zamjena Hloverke Novak-Srzic, u srijedu je krenula raditi pricu o Hypo banci i navodnoj vezi izmedu banke i bivšeg premijera Ive Sanadera. Za gosta je pozvala i novinara EPH-a Gordana Malica. No, u 16 sati Malicu javljaju da je tema o kojoj ce se pricati otkazana. Vijest se širi brzinom munje. Glasnogovornik HRT-a Danko Družijanic malo poslije 16 sati tek nam je mogao potvrditi da "Otvorenog" na temu Hypo banka uistinu nece biti. Više ljudi s HRT-a potvrdilo je da je Sandra Križanec kolegama priznala da joj Novak-Srzic ne da raditi planiranu temu.

Oko 16.30 medutim, obrat! Sandra Križanec nam je kazala da ce se o Hypo banci ipak govoriti. Pala je odluka da se krene u krace izdanje od pet minuta, a o temi ce govoriti Gordan Malic i ekonomski strucnjak Damir Novotny.

Inace, šef Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) Božo Barbaric u srijedu je novinarima rekao da u skoro vrijeme ocekuje dokumente iz Austrije koji se ticu sumnjivog poslovanja Hypo banke.

- Mogu govoriti u ime policije, raspolažemo informacijom da austrijska tijela provode istragu i uskoro ocekujemo odredenu dokumentaciju preko medunarodne pravne pomoci koju cemo u koordinaciji s Državnim odvjetništvom preuzeti, odgovrio je Barbaric na direktno pitanje ima li osnove za nove pravne korake, s obzirom na informacije o mutnom poslovanju Hypo banke u Hrvatskoj, a cemu je, prema austrijskim medijima, kumovao i bivši premijer Ivo Sanader.


Podijeli: Facebook Twiter