Novak Đoković posjetio Kazalište Ulysses


Najbolji tenisač svijeta Novak Đoković, osvajač nekoliko Grand Slam naslova, posjetio je jučer Kazalište Ulysses na poziv glumca i osnivača ovoga teatra Rade Šerbedžije i podržao Ulyssesov glumački ansambl na dan prve izvedbe predstave "Pečat" Borne Vujčića.

Borna Vujčić je sin Borislava Vujčića, koji je s Radom Šerbedžijom prije 15 sezona oformio to brijunsko kazalište Đoković, koji je zaljubljenik u teatar, udružio je snage sa Šerbedžijom i na brijunskom bočalištu odnio zasluženu pobjedu protiv Ulyssesovih snaga.

Prvi reket svijeta najavio je skori povratak u Ulysses na neku od predstava koje se igraju na Velikom i Malom Brijunu do kraja ljeta. Inače, tijekom proteklih godina brojna su slavna imena posjetila ovo kazalište koje tijekom ljetnih mjeseca djeluje na Malom i Velikom Brijunu, od glumice Angeline Jolie, do Vanesse Redgrave, do čuvene Ene Ensler.

Novak Đoković počeo je trenirati već u četvrtoj godini, a svoj premijerni nastup na ATP turnirima imao je u Umagu 2004. gdje je u prvom kolu izgubio od Talijana Filippa Volandrija. Prvu pobjedu na ATP turniru ostvario je u Bukureštu iste godine, kada je bio bolji od Francuza Arnauda Clementa. Već sljedeće godine prvi puta nastupa i na jednom Grand Slam turniru. Prvu pobjedu nad Top 10 igračem zabilježio je u studenom 2005. na turniru iz Masters serije u Parizu, kada je u meču drugog kola bio uspješniji od Argentinca Mariana Puerte. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter