Novačanska vala ni AZRRI-ju ni farmerima

Novačanska vala - čeka se odgovor ministarstva (A. DAGOSTIN)
Novačanska vala - čeka se odgovor ministarstva (A. DAGOSTIN)

- Agencija za ruralni razvoj Istre (AZRRI) uzurpirala je Novačansku valu, to je čista kaubojština, a poljoprivredna inspekcija došla je samo kako bi zastrašila naše poljoprivrednike, sipao je gorčinu zbog spora oko poljoprivrednog zemljišta na aktualnom satu cerovljanskog Vijeća Silvano Paulović (nezavisna lista).

Nakon što je Općinsko vijeće u srpnju donijelo zaključak kojim se domaćim poljoprivrednicima dozvoljava korištenje poljoprivrednog državnog zemljišta na području Novačanske vale ekspresno se javila državna Agencija za poljoprivredno zemljište (APZ) koja je takav zaključak proglasila nepravovaljanim te poslala na teren poljoprivrednu inspekciju, kazao je načelnik Emil Daus. Dodao je  da zemljište do okončanja postupka dodjele u zakup ne smiju koristiti niti lokalni farmeri, a ni AZRRI.

- Jedino tko bi ga legalno mogao koristiti je Puris, ali on je u stečaju, ustvrdio je Daus i podsjetio da je njegova općinska uprava prva počela razrješavati problem državnog poljoprivrednog zemljišta. No, još uvijek nema odgovora iz Ministarstva poljoprivrede kada će se raspisati natječaj za zakup. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter