Novac za dekubitalne madrace i Centar u Cukrićima

S predstavljanja financijskih rezultata humanitarne akcije (B. P.)
S predstavljanja financijskih rezultata humanitarne akcije (B. P.)

U prostorijama Lige protiv raka predstavljeni su financijski rezultati velike humanitarne akcije, koja se u organizaciji udruge "Kad bi svi" održavala od 22. do 25. siječnja na nekoliko mjesta - u Domu sportova "Mate Parlov", u Istarskom narodnom kazalištu i hotelu Puli.

Nastavak akcije

Dopredsjednik udruge Marijan Milovan najprije se zahvalio svima koji su sudjelovali u akciji, od volontera, preko pjevača i voditelja pa do sponzora i publike. Cilj je manifestacije, kako je naveo, bio skupiti sredstva za dvije udruge - Ligu protiv raka i Udrugu slijepih i Istarske županije.

- Moram priznati da je odaziv na koncerte bio manji od očekivanog, no unatoč tome imali smo dobru reklamu u medijima te uspjeli skrenuti pozornost javnosti na ove udruge kojima je potrebna pomoć, naglasio je Milovan.

Kako je naveo, od prodaje ulaznica sakupljeno je, nakon plaćanja PDV-a, ukupno 11.618 kuna, a od humanitarnog telefona 5.413 kuna, odnosno ukupno 17.031 kuna. Dakle, na račun svake od ove dvije udruge, kada se sve zbroji, bit će uplaćeno ukupno 8.515 kuna.

- Unatoč manjku publike zadovoljni smo postignutim i sa sličnim ćemo akcijama nastaviti i dalje jer želimo graditi bolje, humanije društvo, naveo je Milovan te pozvao svih da se pridruže udruzi volonterskim radom i sugestijama.

Dio planova na čekanju

Danica Kuzmanović iz Lige za borbu protiv raka zahvalila se organizatorima na svom uloženom trudu i ogromnog poslu kojeg su odradili. Iako je i ona izrazila žaljenje što nije bilo više ljudi, navela je da je jedan od ciljeva - senzibiliziranje javnosti o potrebama ovih ljudi - i postignut. Novac će, kako je kazala, biti utrošen na nabavku dekubitalnih madraca, dok će posebna stolica za potrebe onkoloških bolesnika, koja se namjeravala kupiti, ipak sačekati još neko vrijeme budući da košta oko 20 tisuća kuna, a toliko se nije uspjelo skupiti.

I Katja Meden iz Udruge slijepih zahvalila se organizatorima humanitarne akcije navodeći da će novac biti utrošen za dovršetak Regionalnog rehabilitacijskog centra slijepih u Cukrićima, čija je izgradnja započela još 2003. godine, a da će se suradnja s ovom udrugom nastaviti i u proljeće. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter