Novac Bi Villagea za bolju infrastrukturu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su prekjucer nacelnica Fažane Ada Damjanac i Maurizio Biasuzzi iz tvrtke Industrial projects potpisali aneks ugovora o najmu kampa Bi Village, nacelnicu smo upitali u što ce uložiti novac dobiven od gotovo utrostrucene najamnine koju ce ta tvrtka morati placati. Opcina Fažana je vlasnik i najmodavac zemljišta na kojem se nalazi kamp, a Biasuzzi je suvlasnik Biasuzzi grupe, koja je vlasnik Industrial projectsa, odnosno najmoprimca.

Dodatnim prihodom od 192 tisuce eura bit ce poboljšana infrastruktura na podrucju citave opcine, a prioritet je oborinska odvodnja. Potom ce na red doci i crpne stanice u Fažani i Valbandonu.

- To ce biti u programu za 2012., da nam se havarije koje su se dešavale usred ljeta ne bi ponovile, pojasnila je nacelnica te je objasnila da se Opcina obvezala aneksom pristupiti izmjeni prostornog plana, odnosno izmjeni kapaciteta kampa do brojke koja je maksimalna moguca, što ce donijeti povecan broj gostiju.

Podsjetimo, umjesto dosadašnjih 108 tisuca eura godišnje, Industrial projects (IP) ce od ove godine placati Opcini Fažana 300 tisuca eura najma za korištenje kampa Bi Village u Valbandonu. Dakle, za kamp koji se prostire na 45 hektara priobalja preko puta Brijuna do sada su placali 0,24 eura po cetvornom metru, a ubuduce ce 0,66 eura.

Što aneks ugovora znaci za najmoprimca? Biasuzzi nam je odgovorio da za njih znaci harmoniju te da bez nje nema napretka, a do nje su došli jer su prihvatili platiti višu cijenu najma. Upitan hoce li povecanje najma utjecati na dobit odgovorio je potvrdno, toliko da možda dobit nece ni ostvarivati. (P. GREGOROVIC)


Podijeli: Facebook Twiter