Nova zvijezda na notnom crtovlju

Ana Kanižaj uz korepetitoricu Aleksandru Santin Golojku
Ana Kanižaj uz korepetitoricu Aleksandru Santin Golojku

Božićno-novogodišnji koncert učenika Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova iz Pule prilika je da učenici pokažu pred velikim auditorijem Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula, koje je i u četvrtak bilo prepuno, svoje glazbeno umijeće i napredak.

Talentirani glazbenici

Premda svi učenici zaslužuju aplauze i pohvale za svoj trud i rad, posebno treba pohvaliti najmlađu sudionicu - i to ne zbog činjenice da je najmlađa, nego zbog iznimnog talenta i besprijekorno odrađenog nastupa. Ona je Ana Kanižaj, violinistica koja ide u prvi razred glazbene škole, a na božićnim koncertima prvašići gotovo nikada ne nastupe - budući da su tek počeli svirati i naučili note, tako da se uglavnom predstavljaju na internim produkcijama. No, Ana Kanižaj je odmah zabljesnula na velikoj pozornici odsviravši Riedingov "Koncert za violinu u h-molu III. Allegro moderato" oduševivši sve nazočne.

Dakako, bilo je puno talentiranih glazbenika. Od svirača trube Antonia Rocea, svirača roga Noela Vretenara, klavirista Marina Perkovića, da spomenemo najmlađe, ili pak sve poznatije violončelistice Anamarije Bukovnik u duetu sa svojim mentorom, profesorom Fabiom Jurićem. Tu su i gitaristica Judita Vošćon, flautistica Klara Rosanda, violinistice Romina Damijanić i Rea Turčinović, klavirist David Bilić, harmonikašica Romina Legović, Davorin Grgić za marimbom, te Luka Buršić, pijanist višestruki dobitnik nagrada i priznanja. Dobitnica nagrada i priznanja je i violinistica Lucia Lyon, zatim je tu i gitarist Tin Glavočević, pijanisti Tijana i Ljubo Stakić, dobitnici brojnih nagrada, ali i violinistica Letizia Ulika Roce.

Prigodni programi

Prigodnim blagdanskim pjesmama predstavili su se zbor i orkestar glazbene škole, te vokalne solistice Vilma Grazia Žmak i Patricia Žudetić, stvorivši pravi blagdanski ugođaj, ali i pokazavši vrlo dobru pripremljenost. Nastupili su i polaznici predškolskog programa uz flautisticu Suzannu Sophie Blazevic. Za pohvalu je i nastup kvarteta Davorin Grgić (marimba) te harmonikaši Romina Legović, Monika Popović i Adriana Miletić koji su izveli Derbenkovu "Old accordeon".

Mentori učenicima bili su: Danijela Pamić Ulemek, Naike Dapiran, Luka Horvat, Denis Goldin, Karmen Kirac, Fabio Jurić, Goran Benevrkić, Maja Petrović, Kristina Sponza, Biserka Kuhta, Orhida Antunović, Vedran Vojnić, Chiara Jurić, Giorgio Sugar, Karlo Kumpare, Snježana Demarin, Karmen Antunović, Mariza Burić, Suzana Goldin te Maurizia Brajković Stepčić i Milan Grbić, koji su bili i dirigenti. Za korepeticiju bili su zaduženi Maša Pavićević, Aleksandra Santin Golojka, Massimiliana Brajković i Sandra Burić. (V. BEGIĆ, snimio N. LAZAREVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter