Nova zgrada za tužilaštvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijsko i Opcinsko državno odvjetništvo u Puli te gruntovnica Opcinskog suda u Puli za nešto više od godinu dana napustit ce sadašnje prostorije koje koriste u sklopu pulske Palace pravde u Kranjcevicevoj ulici.

Pocetkom iduce godine, temeljem zajma Svjetske banke za potporu hrvatskom pravosudu, trebala bi zapoceti rekonstrukcija i djelomicna izgradnja bivše vojarne Istarskih brigada u Rovinjskoj ulici na Monte Zaru, u kojoj je nekad bila smještena garnizonska ambulanta i vojna policija HV-a.

Prema rijecima opcinskog državnog odvjetnika Aleksandra Puha, projekt bi trebao biti gotov do konca iduce godine.

- Zajedno s USKOK-a u Zagrebu te sudovima u Karlovcu i Splitu ušli smo u projekt potpore sektoru pravosuda koji s 26 milijuna eura u potpunosti financira Svjetska banka. Za našu buducu zgradu ishodili smo lokacijsku dozvolu i potvrdu glavnog projekta te sada krecemo u pripremanje materijala za javni natjecaj ... Prostore koje sada koristimo vratit cemo Opcinskom, odnosno Županijskom sudu u Puli, kazao je on.

- U rujnu iduce godine stupa na snagu novi zakon o kaznenom postupku po kojem ce državna odvjetništva provoditi istrage. Nova zgrada ce biti kompletno opremljena za saslušanja, ispitivanja, snimanja i razgovor s osumnjicenicima te njihovo zadržavanje. Bit ce pod 24-satnim nadzorom s kamerama i pravosudnim policajcima, što je dobro i za cijelu cetvrt Monte Zaro. U novoj zgradi zasigurno ce se smanjiti gužve na sudu, a i gradani ce lakše obaviti ono za što dodu na sud. Gruntovnici ce se omoguciti puno kvalitetniji nacin rada i bit ce bolje organizirana, istice Aleksandar Puh.


Podijeli: Facebook Twiter