Nova zgrada Vile Marije neupotrebljiva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Do sredine kolovoza trebala bi biti dovršena izrada nalaza vještaka, kojeg je imenovao pulski Opcinski sud, na temelju kojeg ce biti utvrdena odgovornost za nedostatke nastale tijekom dogradnje i adaptacije Doma za psihicki bolesne odrasle osobe Vila Maria.

To je sukus odgovora Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi pristiglog tri mjeseca od slanja upita, a kojim smo željeli skinuti veo šutnje s price zapocete prije šest godina. Naime, konkretnih vijesti o zbivanjima vezanim za dovršetak prijeko potrebnog doma nismo dobili od kraja prošle godine. Izgleda da se tada svim igracima, Ministarstvu, Gradu Puli i Istarskoj županiji, smracilo pred ocima te je, prema posljednjih podacima, Grad stopirao daljnja placanja, a Županija odustala od daljnjeg financiranja radova.

Prema podacima iz odgovora Ministarstva zdravstva, Sporazum o zajednickom financiranju izgradnje i opremanja doma potpisan je 1. kolovoza 2003. godine, a suinvestitori - dakle Ministarstvo, Grad Pula i Istarska županija - trebali su pokriti po trecinu ukupnih troškova radova i opremanja doma koji su, kažu oni, s pocetnih 24 milijuna kuna do današnjeg dana porasli na 41,2 milijuna kuna. To je nekoliko milijuna manje od iznosa koji se spominje vec nekoliko godina, a ne odgovara niti zbiru koji nam je poslalo Ministarstvo. Kažu da su dosad platili 21 milijun, Županija 8,9 milijuna, a Grad Pula 12,7 milijuna kuna što ukupno daje, ugrubo, 42,6 milijuna kuna?! Dakle, nedostaju milijuni. (I. N. T./S. Z. T.)

VIŠE CITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD 4. KOLOVOZA

 


Podijeli: Facebook Twiter