Nova zgrada Systec Automatizacije

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Systec Automatizacija otvorila je danas svoju novu poslovnu zgradu u poslovnoj zoni Vinež. U prisustvu direktora Vladimira Peršica vrpcu su prerezali župan Ivan Jakovcic, predsjednica HGK-a Pula Jasna Jaklin Majetic i Ferruccio Della Vedova, direktor Danieli Automationa iz Udina, najvažnijeg poslovnog partnera poduzeca. U svecanosti je sudjelovalo pedesetak istarskih gospodarstvenika i isto toliko inženjera iz talijanske tvrtke.

Zgrada ima ukupnu površinu od tisucu cetvornih metara, a vrijednost investicije iznosi oko milijun eura. Systec, koji nudi širok spektar usluga - od automatizacije industrijskih postrojenja, ugradnje sofisticiranih automatiziranih pogona do ispunjavanja posebnih zahtjeva klijenata za nadogradnju pogona - sada raspolaže s dva ureda za razvoj sofvera, za testiranje i obuku te uredom za elektrotehnicki inženjering, a ostatak prostora zauzimaju uprava i administracija.



Za Jaklin Majetic ovo je primjer kako lokalna zajednica pomaže razvoju poduzetništva i argument za tvrdnju da Labin ima dobru buducnost. "U Systecu sedamdeset posto zaposlenih ima visoku strucnu spremu i ugraduje svoje znanje u svoje proizvode, što daje pravo da kažemo: ovo je prava istarska kvaliteta", istaknula je. Systec Automatizacija broji 170 zaposlenih, a u podružnicama u Sloveniji i Srbiji ima još 50 zaposlenika.


Podijeli: Facebook Twiter