Nova utrka za šefa HRT-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Programsko vijece HRT-a nije u srijedu uspjelo medu 15 kandidata izabrati novog glavnog ravnatelja HRT-a. Privremeno Ravnateljstvo HRT-a na celu s privremenim glavnim ravnateljem Josipom Popovcem vodit ce kucu do daljnjeg.

Vijece je, pak, donijelo odluku da se 15. veljace raspiše novi natjecaj koji ce biti otvoren 30 dana, da bi tjedan dana nakon toga bili obavljeni intervjui s kandidatima te provedeno samo glasovanje.

Kandidat koji ponajviše može žaliti je Veljko Jancic, zaposlenik HRT-a, urednik u emisiji "Život uživo". U finišu je ostao sam, glasovalo se samo o njemu da bi od deset vijecnika njih šest bilo za Jancica, a cetvero protiv, dok je za izbor potrebna dvotrecinska vecine, od osam glasova.

Tome je prethodilo pet napetih krugova glasovanja. U prvom krugu glasovanja Jancic je dobio cetiri glasa, Damir Novinic tri, Ivanka Lucev dva i Franjo Maletic jedan - i ušli su u drugi krug, gdje je ispao Franjo Maletic. Treci krug eliminira Ivanku Lucev. Cetvrti donosi ispadanje Novinica, jer je Jancic zaslužio pet glasova, jedan više od aktualnog pomocnika v.d. ravnatelja HTV-a za ekonomske poslove.

Netko na hodniku kasnije rece da je možda vrijeme da se premijerka Jadranka Kosor i predsjednik Ivo Josipovic sastanu pa odrede glavnog ravnatelja.

Veljko Jancic porucuje da je zadovoljan i da ce se kandidirati opet. Vijecu tek zamjera što nije izabralo nikoga u vrijeme kad je HRT u lošoj programskoj i financijskoj situaciji.


Podijeli: Facebook Twiter