Nova TV: USKOK istražuje Mesicev novac za stanove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši predsjednik RH Stjepan Mesic uskoro ce morati otkriti koji mu je to prijatelj posudio gotovo dva milijuna kuna za kupovinu dvaju stanova u Zagrebu! Iako se vec nekoliko godina spominje pozamašni iznos što ga je Mesic uložio u nekretnine, sada se za to po nalogu USKOK-a zainteresirala i policija. Nova TV objavila je da USKOK istražuje porijeklo novca kojim je Mesic kupio luksuzne stanove u podsljemenskoj zoni.

Istražiteljima je, navodno, stigla anonimna prijava koja problematizira Mesiceve stanove što ih je kupio nakon prestanka predsjednickog mandata. Kako bi se sumnje konacno i provjerile, policija je dobila zadatak ispitati kupnju obje nekretnine bivšeg predjsednika.

Doznajemo da istražitelji s Mesicem još nisu razgovarali o tome, no pitanje odakle mu novac za stanove nedavno mu je postavljeno tijekom sudenja Darku Petricicu kojeg je prijavio za klevetu. Mesic ni tada, u svom svjedocenju u kojem je bio dužan govoriti istinu, nije podnudio konkretniji odgovor.

Mesic je pak za Novu TV izjavio da od cijelog tog slucaja »nema ništa«. Tako nedefinirano nece, medutim, moci odgovarati policajcima ukoliko zakljuce da i njega osobno moraju pitati za porijeklo novca za stanove. Oba stana upisana su na ime Mesiceve supruge, a nalaze se u podsljemenskoj zoni, na adresi Borcec 68. Da bi Mesiceve izvore financiranja trebalo ispitati, neizravna je poruka i suda koji Darka Petricica nije osudio za klevetanje.(A. RAIC KNEŽEVIC/NL)

Jakic: Službene institucije nisu kontaktirale Mesica


U Uredu bivšeg predsjednika RH Stjepana Mesica u ponedjeljak navecer je receno da nitko iz službenih institucija nije kontaktirao Mesica u vezi s kupnjom stanova i niti on zna što o navodnoj predistrazi Uskoka.

"Nikada nitko, niti iz jedne službene institucije nije kontaktirao bivšeg predsjednika Stjepana Mesica u vezi s kupnjom stanova, a niti on zna nešto o navodnoj predistrazi Uskoka", rekao je veceras Hini Tomislav Jakic iz Ureda bivšeg hrvatskog predsjednika Stjepana Mesica. Dodao je i da Mesic nije bio na razgovoru u Poreznoj upravi, o cemu su javili pojedini mediji.

Jakic je kazao i kako nitko ne spominje da bivši predsjednik Mesic danas prodaje svoj stan u centru Zagreba s kojim ce pokriti cijenu tih dvaju stanova. Cinjenica da ga još nije prodao posljedica je nepovoljnih kretanja na tržištu nekretnina, rekao je Jakic dodajuci da je Mesic novac posudio od prijatelja kad više nije bio na funkciji. Jakic smatra kako se radi o istom scenariju kao i u slucaju "Patria". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter