Nova tri kilometra vodovoda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ni kiša nije uspjela sprijeciti prigodnu svecanost u povodu otvorenja novog vodovodnog ogranka u opcini Cerovlje. Pet mjeseci gradio se 3,3 kilometra dugacak vodovodni ogranak koji je mještanima sela Grešti, Stancija Previž, Grandici i Cohilji donio pitku vodu u tamošnjih petnaestak domacinstava.

Prvu vodu iz novoizgradenog vodovoda pustio je najmladi mještanin Stancije Previž, Lukas Opatic. Investitor ovog punih milijun kuna vrijednog posla bio je Istarski vodovod, a radove je izvela tvrtka Ekspert gradnja iz Buzeta.

Cerovljanski nacelnik Emil Daus zahvalio se prigodom otvorenja ovog ogranka na solidarnosti svim istarskim opcinama i gradovima u sustavu Istarskog vodovoda, te izrazio nadu da ce takav nacin prikupljanja sredstava za vodoopskrbu potrajati i ubuduce, jer cetvrtina stanovništva opcine Cerovlje još uvijek nema pitku vodu iz vodovoda.

Prema vec usvojenom planu izgradnje Istarskog vodovoda, sljedeci bi na redu za izgradnju na Cerovljanštini trebao biti vodovodni ogranak od Gologorice do sela Sidreti, za kojeg ce uskoro biti dovršeno projektiranje a za tim vrlo brzo slijedi i raspisivanje natjecaja za izvodaca radova; dok bi za Sidretima trebala uslijediti izgradnja vodovoda do sela Skoki u mjesnom odboru Pazinski Novaki.


Podijeli: Facebook Twiter