Nova sezona u INK-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pretplatnici Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula moci ce u sezoni od listopada do prosinca pogledati jedan premijerni naslov i sedam gostujucih predstava.

Premijeru ce imati predstava Joanne Murray-Smith "Cast/Honour", u prijevodu Maje Oršic Magdic i režiji Ivice Šimica, i to 2. i 3. listopada, a reprize su 4., 5. i 6. listopada. Glume Helena Minic, Lana Gojak, Mirela Brekalo i Zoran Gogic.

Ovaj je tekst dobio prestižnu australsku nagradu Victorian Premier's Literary Award za najbolju dramu. Drame Joanne Murray-Smith igrane su u cijelom svijetu. Prica je to o mužu koji ostavlja suprugu zbog mlade žene.

Bit ce upriliceno i sedam gostovanja, medu kojima je i ono Slovenskog narodnog gledališca Maribor s baletom Edwarda Cluga "Radio and Juliet".

Studio za suvremeni ples iz Zagreba
, ciji ce partner biti INK u projektu za izvedbu u Puli, uprilicit ce pulsku premijeru predstave "Nastup". Koreograf je Matija Ferlin, a izvodaci Petra Hrašcanec-Herceg, Nataša Mihoci, Roberta Milevoj, Ana Mrak i Ana Vnucec.

HNK Varaždin
gostovat ce s predstavom Milana Grgica "Volim Njofru", režisera Stojana Matavulja, koji ovdje i tumaci glavnu ulogu, uz Mirelu Brekalo.

Kazalište Planet Art dolazi s predstavom Michaela Cristofera "Prekidi", koju je režirao Marko Torjanac. Glume Nataša Janjic i Amar Bukvic.

Stvaralacka mreža Zebra Zagreb donosi "Projekt 12/2", u kojem glume Csilla Barath-Bastajic, Ivana Krizmanic, Tanja Smoje, Marija Tadic, Ana Vilenica i Romina Vitasovic.

"Reces i ja"
naslov je predstave kazališne družine Kufer i Teatra Exit iz Zagreba, koja je nastala po tekstu i u režiji Olje Lozica. Uloge tumace Igor Kovac, Ivana Krizmanic, Nika Miškovic, Zoran Pribicevic i Aleksandra Stojakovic.

Kazalište Smjehotici uprilicit ce predstavu Matka Elezovica "Genijalci u vecernjoj školi", ciji je Elezovic i režiser, a glume Žarko Potocnjak, Damir Šaban, Ivica Pucar, Jadranka Elezovic i Matea Elezovic.


Podijeli: Facebook Twiter