Nova runda plinofikacije Pule, zatvorena Mutilska

Zatvoren izlaz iz Mutilske na obilaznicu (G. ROJNIĆ)
Zatvoren izlaz iz Mutilske na obilaznicu (G. ROJNIĆ)

Zatvaranjem kratkog dijela Mutilske ulice u Puli, od križanja s obilaznicom do ulaza u benzinsku crpku OMV-a, u ponedjeljak je započela plinofikacija Mutilske ulice.

Plinara nije na vrijeme obavijestila javnost o tom zatvaranju, što je posljednja dva dana izazvalo popriličan revolt vozača koji su se uputili Mutilskom prema obilaznici, ne sluteći da je ulica na kraju zatvorena. Naime,  sve do podnožja Gregovice, skretanja za Kolhiđansku ulicu, nije bilo upozorenja koja bi to naznačila.

Stoga, treba napomenuti da će se iz Mutilske do obilaznice moći najbrže stići skretanjem u Kolhiđansku ulicu prema Gregovici te potom Santorijevom do obilaznice.

- Ovog tjedna započela je plinofikacija Mutilske ulice, od obilaznice do Liburnijske ulice, a radovi će biti podijeljeni u tri faze i okončat ćemo ih najkasnije do 31. ožujka. Istovremeno ćemo plinoficirati i Preradovićevu ulicu, od križanja sa Ulicom Sv. Mihovila do križanja s Valvazorovom ulicom, gdje će radovi biti okončani najkasnije do 15. ožujka, kaže Dean Kocijančić, direktor Plinare.

Tijekom radova promet će se odvijati prema privremenoj prometnoj regulaciji pa se vozačima preporučuje povećan oprez u zoni radova.

Od srijede se, pak, ukoliko dozvole vremenske prilike, nastavlja rekonstrukcija plinske mreže oko Arene i to na križanju Scalierove, Tesline i Faverijske ulice, gdje će radovi trajati oko deset dana, te u Pazinskoj ulici od križanja sa Scalierovom do križanja s Teslinom ulicom.

Nakon toga će započeti radovi i u samoj Scalierovoj ulici koji će se odraditi po fazama privremenog prometnog rješenja počevši od križanja s Teslinom i Faverijskom pa sve do križanja s Ulicom Dubrovačke bratovštine i Istarske ulice. Planirani rok izvedbe ovih radova je do kraja veljače. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter