Nova romantično-ljubavna balada iz Žminja

Žminjska grupa Funbox band objavila je novu pjesmu, "Sjećanja sva"
Žminjska grupa Funbox band objavila je novu pjesmu, "Sjećanja sva"

Žminjski Funbox band snimio je novu autorsku pjesmu pod naslovom "Sjećanja sva", koja se ovih dana počinje vrtjeti po istarskim radio-stanicama, a za nju se snima i videospot koji bi trebao biti dovršen za mjesec dana.

Raznolik repertoar

Funbox band inače djeluje već četiri godine, i dosad se kao cover-sastav iskazao mnogim nastupima na feštama i vjenčanjima, a ljeti redovito nastupa i na turističkim manifestacijama diljem istarske obale, sve do Opatije i Rijeke.

Repertoar im je inače internacionalan i vrlo raznolik, odnosno kako voli reći frontman banda Paolo Jelenić: "Sviramo sve, od Halida Bešlića do AC/DC". Najviše vole svirati, kaže Paolo, na velikim pozornicama na turističkim feštama, jer tada ne samo da ima mnogo publike, već na takve fešte dolazi publika koja mnogo opuštenije i spontanije uživa u zabavi nego primjerice na lokalnim feštama "gdje svi gledaju tko će prvi a tko zadnji zaplesati". Uz veliko sviračko i izvođačko iskustvo s vremenom im se logično razvila želja i za nečim više njihovim, pa su prije godinu dana snimili prvu autorsku pjesmu "Ti možeš sve", koju prati i atraktivan videospot.

I kod prve i kod druge pjesme autorska ekipa je ista: glazbu i tekst napisao je pulski kantautor Dean Bakić, a za aranžman su zaslužni članovi benda, među njima najviše gitarist Aleksandar Lukić. Obje pjesme snimljene su u rovinjskom studiju LA s producentom Denisom Budimom, a oba videospota u produkciji su Studija Brzak iz Poreča.

Pjesmu "Sjećanja sva" Paolo Jelenić opisuje kao ljubavno-romantičnu baladu, i prema prvim reakcijama onih koji su je čuli, vjeruje da će brzo naći put do slušatelja. Osim gostovanjima na radio-stanicama, promovirat će je i u svojim živim nastupima, a o njoj se već mnogo govori i na njihovoj web i facebook stranici.

Iako iza sebe ima četverogodišnje iskustvo, Funbox band u sadašnjoj postavi djeluje od studenog prošle godine, kada je raniju dugogodišnju pjevačicu Angelicu Zakinja, koja se posvetila studiju glazbe, zamijenila nova pjevačica Ivana Brkašić, široj publici poznata po uspješnom prolasku u drugi krug aktualne sezone The Voicea.

Novi projekti

Uz Ivanu kao pjevačicu, Paolo Jelenić u bandu svira klavijature i harmoniku i glavni je muški vokal; Luka Jelenić svira bubnjeve, Aleksandar Lukić gitaru i saksofon, Edi Makon bas gitaru, a Nikola Bernobić trubu i udaraljke. Iako su članovi benda iz svih krajeva Istre - braća Jelenić iz Žminja, Lukić iz Bala, Makon iz Marčane, Bernobić iz Roča, a pjevačica Ivana Brkašić je Riječanka, u Žminju održavaju probe, smišljaju aranžmane, dogovaraju nastupe, tu im je "baza". Tu se već razvija ideja i o novoj, trećoj autorskoj pjesmi, koja će ovog puta u potpunosti biti djelo članova benda, odaje nam Paolo Jelenić.

A kad nadahnuće krene, brzo će doći i sljedeće pjesme. Još nisu, ali rado bi nastupili na nekom festivalu, pa ukoliko se ukaže prilika, spremno će ju iskoristiti. (Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter