Nova regulacija u Dobrilinoj bez poteškoća

Od danas jednosmjerna Dobrilina ulica (M. ANGELINI)
Od danas jednosmjerna Dobrilina ulica (M. ANGELINI)

Današnje uvođenje nove regulacije prometa u Dobrilinu ulicu koja je u cijelosti postala jednosmjerna proteklo je bez prevelikih poteškoća. Ukidanje mogućnosti da se iz Radićeve ulice (bivša Omladinska) skrene prema Domu branitelja i INK-u potpomoglo je prisustvo članice prometne mladeži koja je na raskrižju regulirala promet, te vozila, unatoč znaku zabrane, usmjeravala prema vatrogascima.

Doduše, tek će se vidjeti kako će se promet odvijati ovim područjem kada se, što je najavljeno, uskoro zatvori gornji dio Laginjine ulice između Doma branitelja i kazališta zbog prespajanja glavnog odvodnog kanala Pragrande na rekonstruirani kanal Anticova radi čišćenja podzemnog dijela ispod Doma branitelja.

Nemogućnost skretanja na Giardine sav će promet s bulevara i velik dio prometa s rive usmjeriti prema Trgu Republike i Smareglinu ulicu preko Švalbine. Upravo zato je, osim izmjene u Dobrilinoj ulici, koja je tako od Doma branitelja do Trga Republike postala dvotračna jednosmjerna prometnica, došlo i do promjene smjera u Švalbinoj ulici koja je ostala jednosmjerna, ali u obrnutom smjeru, odnosno od Dobriline prema tržnici. (G. R.)


Podijeli: Facebook Twiter