Nova previranja u buzetskom SDP-u

Vedran Majcan
Vedran Majcan

S obzirom da nije sazvana u skladu sa Statutom SDP-a, Statutarna komisija SDP-a Hrvatske poništila je sjednicu Gradskog odbora buzetskog SDP-a održanu 14. siječnja, odnosno sve odluke koje su iz nje proizašle, pa tako i izvanrednu tematsko izvještajnu konvenciju i odluku o izglasavanju nepovjerenja članici Gradskog odbora Snežani Andrejev Majcan. Na toj je siječanjskoj konvenciji, bilo predviđeno izglasavanje nepovjerenja tadašnjem predsjedniku Gradskog odbora Valteru Blaškoviću no on je to "preduhitrio" podnašanjem neopozive ostavke.

Oglušili se na upozorenja

Andrejev Majcan koja je tada izjavila da konvenciji nije prisustvovala jer smatra da je sazvana na protustatutaran način te najavila da će postupiti sukladno Statutu SDP Hrvatske i obratiti se nadležnim tijelima te podnijeti prijavu, sada je dobila potvrdu svojih navoda.

- Odluka Statutarne komisije bila je očekivana s obzirom svaka stranka ili organizacija imaju svoja pravila te da demokracija nije anarhija, a osobe koje ne žele poštivati pravila nikako ne bi smjele biti u rukovodećim tijelima te organizacije. Članovi Gradskog odbora na vrijeme su bili upozoreni na nestatutarnosti no oglušili su na upozorenja i uz podršku predsjednice županijskog SDP-a Maje Šarić ipak sazvali i održali sastanak, istaknula je Andrejev Majcan i izrazila žaljenje što se na takav način manipuliralo članstvom i što je buzetski SDP od organizacije koja je krenula putem da postane primjer, postao organizacija- slučaj radi nečije samovolje i ambicija.

Nema raslojavanja u SDP-u

Komentar smo zatražili od Vedrana Majcana koji je na izvanrednoj konvenciji imenovan vršiteljem dužnosti predsjednika buzetskog SDP-a do održavanja unutarstranačkih izbora na kojima je u ožujku i izabran za predsjednika. S obzirom je Statutarna komisija SDP-a poništila sjednicu Gradskog odbora buzetskog SDP-a održanu 14. siječnja i sve odluke donesene nakon toga datuma pa time i izbore za predsjednika Gradske organizacije, Gradski odbor SDP-a Buzet je 10. travnja raspisao ponovne izbore za predsjednika koji će se održati u četvrtak 30. travnja te donio odluku o održavanju nove konvencije isti dan.

- Statutarna komisija je stranačko tijelo čije su odluke za nas konačne pa nemamo drugog izbora, slagali se s time ili ne, nego provesti ponovni postupak. Radi se o unutarstranačkim razmimoilaženjima u načinu tumačenja statuta, tako da ćemo slijedom svega prema napucima Statutarne komisije ponoviti unutarstranačke izbore, odgovorio je Majcan na pitanje kako komentira najnoviji razvoj događaja. Ustvrdio je također da raslojavanja nema što se tiče Gradske organizacije SDP-a Buzet, a ako ono postoji, onda je to na višim razinama.

- Postoji nekoliko članova koji smatraju da u buzetskom SDP-u ima raslojavanja i podjela no tvrdim da to nije tako što su pokazale dosadašnje konvencije, a tako će i ova u četvrtak, zaključio je Majcan. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter