Nova predstava Teatra Naranča "Vitez željeznog srca"

Nova predstava Teatra Naranča "Vitez željeznog srca"
Nova predstava Teatra Naranča "Vitez željeznog srca"

Predstava za djecu ne mora biti nužno raskošna što se tiče efekata, scene i kostima da bi se svidjela publici kojoj je namijenjena. Uprizorenja Teatra Naranča uvijek se sviđaju publici, a tako je bilo i u nedjelju navečer kada je pred punom dvoranom izvedena nova mini premijera "Vitez željeznog srca".

Autorica teksta je Ana Đokić Pongrašić, a režiju potpisuju Luka Juričić i Franjo Tončinić, koji i izvrsno tumače glavne uloge. Predstava se najmlađima predstavlja poput improvizacije, jer osim Luke Juričića, tu su trebale glumiti i dvije glumice koje su iznenada dobile virozu te jedan glumac koji je dobio bolju ponudu iz Zagreba. Tada, uz Juričića drugu ulogu preuzima Franjo Tončinić, koji je trebao biti rekviziter.

Tako osmišljena, predstava je još duhovitija, jer izgleda kao da je skroz improvizirana i kao da su sve duhovite replike - a ima ih u izobilju, nastale spontano, kao trenutna scenska potreba.

Kostimografkinja je Marina Štemberger, a kostimi su izvrsni za takvu vrstu predstave, scenografiju je ovoga puta realizirao Luka Juričić, dok je autorica glazbe Arinka Šegando, kojoj kreiranje glazbe za dječje predstave nije novost.

Glavni akteri su Princeza koja je nesretno zaljubljena u Viteza čije je osvajačko srce usmjereno samo k borbi i pronalasku (ne)postojećeg neprijatelja.

No, jednoga dana, kako to obično biva u bajkama, dolazi do promjene… Naravno, sretan završetak je neminovan, a predstava cijelo vrijeme nasmijava publiku duhovitim tekstom u izvedbi vrlo nadahnutih glumaca. Tončinić i Juričić pokazali su da se vrlo lako prebacuju iz uloge u ulogu te da glume s nevjerojatnom lakoćom, usput se i dobro zabavljajući. (V.  BEGIĆ)

 


Podijeli: Facebook Twiter