Nova predsjednica istarskog HGU-a Nataša Petrić Tasha

Nataša Petrić Tasha (foto: Damir Bošnjak)
Nataša Petrić Tasha (foto: Damir Bošnjak)

Nataša Petrić Tasha nova je predsjednica istarske podružnice Hrvatske glazbene unije - Podružnice 5 Pula, a novi tajnik podružnice je Toni Pernić. Njih dvoje, uz novi Izvršni odbor, izabrani su na sinoćnoj skupštini koja je održana u sjedištu pulske Zajednice Talijana.

Nataša Petrić, koja je do sada bila tajnica podružnice, zamijenila je Bruna Krajcara koji je predsjednik bio osam godina. Novi Izvršni odbor čine Nataša Petrić, Bruno Krajcar, Sandro Pettener, Marijan Jelenić, Zoran Božić, Goran Kauzlarić Griff i Giorgio Sugar.

Bruno Krajcar i Nataša Petrić podnijeli su izvještaje skupštini na kojoj je prisustvovalo 38 članova, a Petrić je između ostalog podsjetila da su od 2009. pokrenuli četiri programa i to Glazbene susrete srijedom, jazz radionice u Rojcu, koncerte povodom Svjetskog dana glazbe u lipnju te su obnovili pulsku Gitarijadu.

Podsjetila je i na nagrade koje su njihovi članovi dobivali, od Statusa do Porina i Istriane. Kazala je i da istarska podružnica HGU-a ima 685 članova, od kojih je 502 aktivno, a podnijela je i financijsko izvješće.

Nataša Petrić i Toni Pernić, te kandidati za Izvršni odbor bili su jedini predloženi na sjednici koju je do tada kao predsjednica radnog predsjedništva vodila Zdenka Gudelj, dok je Pernić kao član kandidacijsko-izborne komisije nabrojao kandidate za funkcije.

Gudelj je prijedloge iznijela u prilično ubrzanom tempu, ne dajući članovima dovoljno vremena da se izjasne jesu li za, protiv ili suzdržani i proglasila stvar izglasanom.

Pri tome nije dala priliku Brunu Langeru da iznese primjedbu opravdavši se da je sve već izglasano. Langer je takvo glasanje nazvao "sjevernokorejskim" te u znak prosvjeda napustio skupštinu.

Tada je stvar u ruke preuzela savjetnica HGU-a Jadranka Čubrić objasnivši da je skupština temeljito pripremljena te je krenula iznova, priznavši prvo da onaj koji predlaže kandidate ne može i sam biti kandidat.

Skupština je prvo dala razrješnicu dosadašnjem predsjedniku te je Čubrić stala na loptu kod izbora novog vodstva davši priliku članovima da iznesu dodatne prijedloge za kandidate, kojih na koncu nije bilo.

Novoizabrane čelnike podružnice još moraju potvrditi Glavni odbor HGU-a i predsjedništvo, ali Čubrić ne očekuje da će tu biti problema. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter