Nova ogranicenja na Ipsilonu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog gradnje drugog profila Ipsilona i pretvaranja sadašnje brze ceste u autoput, danas su poceli radovi i na cvoru Medaki. Cvor se može proci, ali su zbog duplanja profila do kraja travnja zatvoreni izlazi za Vrsar iz oba smjera. Putnici za Vrsar stoga moraju silaziti s ipsilona na županijske ceste na cvorovima Kanfanar i Baderna. Slican režim vlada i na cvoru Višnjan, s kojeg se, zbog duplanja profila, ne može sici na izlazu za Porec vec državnom cestom od cvora Baderna.

Miniranja na zapadnom kraku preseljena su s dionica Višnjan–Nova Vas na dio Ipsilona izmedu Buja i Umaga. Na tom djelu ce se u 11 i 14 sati, dok se odvija miniranje, na kratko zaustavljati promet. Sva su ogranicenja oznacena prometnim znakovima na Ipsilonu i prilaznim cestama, a detalje se može saznati na web stranicama Bina Istre.

Na cvoru Medaki se pocelo raditi nakon što je dovršen cvor Baderna. Po slicnom modelu, po kojem se radi lakšeg odvijanja prometa ne gradi istovremeno na dva susjedna cvora, na jesen ce se proširivati preostali cvorovi Buje, Nova Vas i Kanfanar.

Do 26. ožujka je zatvorena i dionica od cvora Rogovici do cvora Žminj, koju se zaobilazi županijskom cestom od Pazina do Žminja. Do istog datuma zatvorena je i dionica od cvora Vodnjan jug do cvora Pula kod Stancije Peliceti, koja se zaobilazi državnom cestom Vodnjan – Pula. Ta je dionica dio pravca od Kanfanara do Pule koja ce se prva do turisticke sezone otvoriti u profilu autoputa.


Podijeli: Facebook Twiter