Nova nesreća u tvornici u Bangladešu, 8 poginulih

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osam ljudi poginulo je u požaru koji je zahvatio tekstilnu tvornicu u Bangladešu, potvrdili su dužnosnici u četvrtak, dok je broj mrtvih u katastrofalnom rušenju druge tvorničke zgrade prije dva tjedna dosegao 892.

Požar, koji je zahvatio zgradu u industrijskoj zoni u glavnom gradu Dhaki, dogodio se u vrijeme kad je pažnja svjetske javnosti usmjerena na pitanje sigurnosti radnika u tekstilnoj industriji u Bangladešu, nakon rušenja Rana Plaze.

Urušavanje te osmerokatnice u predgrađu Dhake, u kojoj se nalazilo pet tvornica koje su proizvodile odjeću za zapadno tržište, jedna je od najtežih industrijskih nesreća u povijesti.

"Zasad nije jasno kako je izbio požar, ali pokušavamo otkriti uzrok", rekao je Mohammad Atiqul Islam, predsjednik Bangladeške udruge proizvođača i izvoznika tekstila (BGMEA).

U srijedu je vlada priopćila da je nakon rušenja Rana Plaze 24. travnja zatvorila 18 tvornica zbog sigurnosnih razloga. Bangladeška industrija odjeće, koja čini 80 posto izvoza te siromašne azijske zemlje, doživjela je u zadnje vrijeme niz smrtonosnih nesreća, uključujući požar u studenome 2012. u kojemu je stradalo 112 ljudi. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter