Nova koncertna sezona u klubu Monteparadiso


U četvrtak su ponovo otvorena vrata Monteparadiso kluba i nakon ljetne stanke započela je nova koncertna sezona. Fantastična uvertira u žestoku i vruću jesen koja očekuje sve ljubitelje alternativne glazbe bio je koncert ruskog benda Ankylym.

Ovi žestoki momci na sceni su se pojavili 1997. godine i dolaze iz St. Petersburga, a svoj art-punk izričaj nadopunjuju etničkim elementima. Njihove pjesme, gotovo sve vesele poskočice, ne traju duže od dvije minute, a zadnjih nekoliko godina njihovim melodijama dominiraju tradicionalni ruski instrumenti balalajka i bayan. Već upoznata s ovakvom vrstom eksperimentiranja, pulska se publika dobro zabavila uz ruski "art-chaos folk".

U petak je nastavljeno još žešćim ritmovima od kojih je klub Monteparadiso uzavreo. Nešto nakon 23 sata na pozornicu su izašli već dobro poznati Puljani, pobjednici ovogodišnje pulske gitarijade, Anger. Bez ikakve zadrške, već nakon prvih taktova pjesme "Fake friend" kojom su otvorili koncert, publika je došla do bine i pjevajući s vokalima Krešom i Mexom dokazala još jednom da angerovci imaju sve veći broj fanova.

Nije dugo trebalo da atmosfera na krcatom podiju zakuha u divljem ritmu poga i da se podignu glasovi koji su unisono pjevali tekstove hitova "Eat meat", "Fairytale" ili "Who's next". Žestoki ritmovi i kritički stihovi doveli su u nešto više od sat vremena svirke Angera atmosferu do usijanja, taman da se toplo dočekaju zvijezde večeri, samoborski Deafness By Noise, legende hrvatske HC scene.

Dobro raspoložena pulska publika na samom je početku poželjela Deafnessima dobrodošlicu popunivši podij i nastavljajući uživati u koncertnoj poslastici. "Enemy", "Crooks", "Closure", "Work, Eat, Sleep, Repeat" i "Street justice" samo su neke od žestokih stvari već poznatih publici, a koje su se našle na podužoj play listi.

Bila je ovo jako dobra rokačina za početak nove koncertne sezone, pa ne čudi da su i glazbenici i publika bili izuzetno zadovoljni koncertom. (Napisala i snimila P. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter