Nova izložba u gradskoj galeriji Fonticus u Grožnjanu


Večeras u 19 sati u Gradskoj galeriji Fonticus u Grožnjanu predstavljaju se tri istarske umjetnice svojim samostalnim izložbama. Radove će izložiti Amina Konate Visintin iz Poreča, Jelena Kovačić i Jelena Isakovska, obje iz Grožnjana, a kustos projekata je Eugen Borkovsky.

Naslov izložbe Amina Konate Visintin je "Sa ili bez osmijeha", a autorica će se predstaviti izborom recentnih radova. Bit će izloženo niz oslikanih površina srednjeg formata i snažnog kolora izvedenih akrilnim bojama na platnu. Slikarica se koristi namazima boja, a oblike definira potezima ili rubovima koloriranih površina. Kompozicije su stabilne, iako oblici često završavaju izvan formata pa radovi djeluju kao isječci. Amina Konate Visintin rođena je u Poreču 1965. godine. Završila je srednju glazbenu školu u Puli (klavir). Likovnim stvaralaštvom se bavi od  2000. godine, a educirala se na likovnim radionicama pri POUP-u u Poreču, pod vodstvom prof. Danice Sardelić. Radi u tehnici akrila i kombiniranim tehnikama, najčešće na platnu. Djeluje kao slobodna umjetnica. Živi i radi u Poreču.

"Tkanje u nominativu " je naziv izložbe Jelene Isakovske. Radove izvodi ručnim tkanjem, a asociraju na dan i noć, izlazak sunca, morsku pučinu… Postav se uvjetno može podijeliti na dvije cjeline. Jedno su predmeti s mogućnošću uporabe (šalovi), a drugi, manji dio čine dvije tapiserije promišljane kao diptih. Jelena Isakovska rođena je 1955. godine u Beogradu. Diplomirala na Fakultetu političkih nauka i radila u novinarstvu. Tkanjem se bavi od 1999. godine. Živi i radi na Grožnjanu.

Jelena Kovačić iz Grožnjana u "Mapiranju stanja" na papiru je izvela slučajne poteze kistom ili razlijevala uvodnjene boje. Umjetnica je rođena u Kopru 1981. godine. Nakon završenog Foundation Diploma in Art & Design (London), diplomirala je grafički dizajn u Barceloni 2006. godine i otada se bavi slikarstvom, ilustracijom i web dizajnom. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter