Nova istraga o smrti Natalie Wood

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policijski istražitelji ponovo ce otvoriti istragu o okolnostima smrti popularne glumice Natalie Wood prije 30 godina, objavio je ured šerifa okruga Los Angelesa.

Tijelo Natalie Wood (43), pronadeno je u moru pokraj otoka Santa Cataline, blizu Los Angelesa. Mrtvozornik je tada zakljucio da se radilo o slucajnoj smrti utapanjem.

Zvijezda filmova "Buntovnik bez razloga" i "Prica sa zapadne strane", noc prije smrti provela je pijuci na otoku i na jahti sa svojim suprugom, popularnim televizijskim glumcem Robertom Wagnerom i kolegom Christopherom Walkenom.

Mnoge okolnosti njezine smrti ostale su nejasne i obitelj je godinama tražila novu istragu. "Šerifov ured u posljednje vrijeme kontaktirale su osobe koje tvrde da imaju dodatne informacije o utapanju Natalie Wood. Stoga smo odlucili ponovo razmotriti taj slucaj", priopceno je iz šerifova ureda.

O kakvim se informacijama radi nije objavljeno. Glasnogovornik Roberta Wagnera objavio je da njega policija nije kontaktirala, ali da potpuno podupire otvaranje istrage.

Natalie Wood utopila se 29. studenoga 1981. godine, pretpostavlja se nakon slucajnog pada s jahte, koji njezini suputnici nisu primjetili. Po toksikološkom nalazu, u trenutku smrti bila je u pijanom stanju.

Wood je pocela glumiti kao djevojcica, nastupivši kao devetogodišnjakinja u božicnom filmu "Cudo u 34. ulici". U karijeri, prepunoj nastupa u filmskim hitovima, triput je bila nominirana za Oscara, ali nagradu nije osvojila. (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter