Nova igracka za Jamesa Bonda

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Aston Martin u Ženevu dovozi novi supersportski model Virage Coupe. Automobil karakteristicnih kucnih linija smješten je u izmedu modela DB9 i DBS. U pocetku ce se nuditi u svojoj 2+2 kupe formi, a potom na tržište izlazi i kabrio izvedba pod imenom Virage Volante.

Automobil je izgraden na potpuno novoj aluminijskoj platformi, a lagana karoserije je izradena od kompozitnog materijala, odnosno kombinacije ugljicnih vlakana, aluminija i magnezijevih legura. Pokrece ga šesterolitarski V12 motor od 497 KS i 570 Nm okretnog momenta.

Snaga se distribuira na kotace putem šesterostupanjskog automatskog mjenjaca, a sama mjenjacka kutija je smještena na stražnjoj osovini za savršenu raspodjelu težine.



Serijski dolazi s ADS sustavom (Adaptive Damping System) koji prepoznaje stanje na podlozi te automatski prilagodava ovjes. Usto, modul "sport" dodatno poboljšava odziv na gas i prilagodava ovjes automobila sportskom stilu vožnje. Za sigurno zaustavljanje sve te konjice ispod poklopca motora brinu se karbon-keramicke kocnice.

Cijena Aston Martina Virage Coupea bit ce poznata za koji dan u Ženevi kad Britanci i službeno predstave automobil koji bi, uvjereni smo, savršeno pristajao - najpoznatijem tajnom agentu.


Podijeli: Facebook Twiter