Nova hit predstava večeras u Umagu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrebački Teatar Exit gostuje večeras u 20 sati u umaškom kazalištu Pučkog otvorenog učilišta sa svojom najnovijom predstavom "Taksimetar", angažiranom komedijom koja kroz priču o jednom zagrebačkom taksistu propituje suvremene moralne vrijednosti i razne prikrivene predrasude. Predstavu je po tekstu Gorana Vojnovića režirao Matko Raguž, a u glavnim ulogama igraju Zijad Gračić i Robert Budak.

Što se događa taksistu na ulicama Zagreba dok se u njegovom taksiju vozi mnoštvo različitih karaktera, od konceptualnog umjetnika preko tajanstvene dame koja to nije, novopečenog japija, transvestita i bivšeg pankera, neiskusnog svećenika, pasioniranog demonstranta, starog, usamljenog profesora marksizma te drugih likova kroz koje se zrcale problemi, frustracije vremena u kojem živimo. Vojnovićeva predstava propituje koliko smo zaista tolerantno društvo; koliko smo spremni prihvatiti različitosti, pokazujući da ispod privlačne površine i dalje bujaju brojne predrasude i nesnošljivost.

Za tjedan dana, 19. listopada predstava gostuje u Poreču, a dan kasnije u Pazinu.

Jedan od najcjenjenijih slovenskih književnika, scenarista i filmskih redatelja novije generacije Goran Vojnović rođen je u Ljubljani 1980. godine. Diplomirao je na Akademiji za kazalište, radio, film i televiziju u Ljubljani. Njegova prva dva romana "Čefuri raus!" (2008.) i "Jugoslavija, moja domovina"(2011.) osvojili su kritičare i čitatelje, a doživjeli su i svoje uspješne kazališne adaptacije, a prije godinu i pol dana objavio je i treći roman "Smokva". Za roman "Čefuri raus!"dobio je nagradu Prešernove zaklade i nagradu Kresnik. Autor je dugometražnih filmova "Piran - Pirano"(2010.) i "Čefuri raus!" (2013.) te više kratkih filmova. (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter