Nova godina: Tulumarilo se i po hrvatskim gradovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zagrepčani i njihovi gosti dočekali su 2013. uz koncerte na otvorenome na četiri mjesta - na Trgu bana Jelačića, na Britanskome trgu, na Zrinjevcu i u Tomićevoj ulici kod uspinjače. Na prepunom Trgu bana Jelačića građane su zabavljali Zagrebački dečki, Kraljevi ulice, Kvartet Gubec i Đani Stipaničev. Građane je u Novu godinu uvelo Prljavo kazalište, koje je nastavilo svirati i nakon vatrometa i čestitke gradonačelnika Bandića.

U Novu godinu Zagrepčane je na Britanskome trgu uvelo Hladno pivo, a u Tomićevoj ulici kod uspinjače Nina Badrić. Na Zrinjevcu je građane zabavljala grupa Zocioni, koja je izvodila evergreene 60-ih i 70-ih godina.

Velikim vatrometom Riječani pozdravili 2013. godinu

Novu 2013. na riječkoj glavnoj šetnici, uz glazbu i ples, dočekale su tisuće građana, a početak nove godine tradicionalno je obilježen i velikim vatrometom. Program svečanog dočeka Nove godine na otvorenom počeo je na pozornici na Korzu, uz Trg 128. brigade Hrvatske vojske, nastupom Mandrila i ponovno okupljenih Denis&Denis, a oko 1 sat iza ponoći zasvirao je Psihomodo pop.

U primorsko-goranskoj županiji doček na otvorenom ove godine organiziran je u devet gradova i općina. Na opatijskoj ljetnoj pozornici Opatijce i njihove goste u novu 2013. glazbom je uveo Parni valjak, a uz glazbu na otvorenom organiziran je doček i u Crikvenici, Krku, Omišlju, Novom Vinodolskom, Rabu, Malom Lošinju i u Fužinama.

Na Stradunu veselo u Novu 2013. godinu

Brojni Dubrovčani i njihovi gosti veselo i radosno ispratili su staru i dočekali Novu godinu, a na jednoj od najljepših pozornica - Stradunu zabavljali su ih klapa Intrade, grupa DaRiva, te Novi fosili koji su okupljene uveli u 2013. godinu.

Uz doček na otvorenom organizirani su i dočeci u hotelima Excelsior, Radisson, Pucić Palace, ali i među brojnim otvorenim ugostiteljskim objektima. U Dubrovniku tijekom novogodišnjih blagdana otvoreno je 16 hotela koji su ponudili posebne paket aranžmane.

Splićani na Rivi dočekli Novu, u Podstrani 400 plesača salse

Nekoliko desetaka tisuća Splićana i njihovih gostiju, uz spektakularni vatromet, dobru glazbu i zabavu, dočekalo je Novu godinu na Rivi uz TBF, Zlatka Pejakovića i klapu Rišpet, a u obližnjoj Podstrani je 400 plesača plesalo salsu.
 
Osim na Rivi, doček 2013. organiziran je i u lokalnim klubovima, privatnim prostorijama, kafićima, restoranima i hotelima uz dobru hranu i glazbu za svačiji ukus.

Najveći i najluđi plesni doček u Europi organiziran je u Podstrani nedaleko od Splita, gdje se u hotelu "Le Meridian Lav" okupilo oko 400 plesača iz svih krajeva svijeta što je snimljeno za potrebe filma "La Epoca III".

Među plesačima salse bile i poznate zvijezde koje su sudjelovale na uglednome plesnom natjecanju "Step up 3D" te plesači Rihanne i Eminema.

Osječani uz zvuke valcera u Novu 2013.

Mnogi su Osječani Novu godinu 2013. tradicionalno dočekali na glavnome osječkom Trgu dr. Ante Starčevića uz zvuke bečkog valcera, vatromet i tople napitke.

Osječane koji su se počeli okupljati oko 22 sata zabavljali su domaći estradni umjetnici, Tamburaški sastav Lyra i Igor Delač. Tradicionalno su se dijelili topli napitci, čaj i kuhano vino.

Nova godina u Osijeku i Osječko-slavonskoj županiji slavila se i u mnogim ugostiteljskim objektima i domovima.

Najviše Osječana bilo je kod kuće, a posljednje trenutke Stare godine i Novu godinu 2013. dočekali su na Trgu dr. Ante Starčevića. (Tportal.hr/Hina)


Podijeli: Facebook Twiter