Nova glazba "Made in Rojc"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Made in Rojc 03" naziv je nove kompilacije osam domacih bendova razlicitih glazbenih žanrova, od alternativnog rocka preko punka do metala, koja je u cetvrtak predstavljena u klubu Metamedia u Rojcu. Rijec je pulskim bendovima Noisefight, Equinoxe, Nulla Osta i Udav, rovinjskim The Link 20 i Shock treatment te labinskim (Breech Deenower i Soul Display).

Voditelj projekata Metamedije Marino Jurcan naglasio je da je misija Metamedije promocija, edukacija i podrška u produkciji mladih glazbenih autora.

- Ovo je treca kompilacija s bendovima koji njeguju autorski rock. Prva sadrži domace hip-hop autore, a druga elektronsko-ambijentalne, podsjetio je Jurcan te ukazao na to da se u gradu koji nema ni odjel za kulturu, a time ni cilja i valorizacije bilo kojeg kulturnog projekta, vecina kulturne ponude svodi se na dominantnu turisticku ponudu ljeti i - festivalizaciju.

- Ipak se nešto proizvodi u Rojcu; domace je to stvaralaštvo bez cega bismo bili mrtav grad koji živi samo ljeti, istaknuo je Jurcan.

Andreas Kancelar, bubnjar pulske punk grupe Noisefight, rekao je da je njihov bend na kompilaciji zastupljen s dvije pjesme, dodavši da su izabrali najuvježbanije, ali i njima najmelodicnije stvari.

Marko Bolkovic, producent i voditelj radionice Snimaj, na kojoj je i nastala ova kompilacija, rekao je da je cilj kompilacije promocija bendova kroz razlicite medije i preko Net Labela, ali i Rojca kao multikulturalne ustanove. Kompilacija je snimljena u studiju Partyzan u Rojcu.

Voditelj kluba Metamedia Marin Režic najavio je da ce se do kraja godine u ovome klubu, izmedu ostalog, održati i radionica Pult za mlade nove DJ-eve, koja pocinje ovog ponedjeljka i traje od 17 do 19 sati.

Na radionicu se ne treba posebno prijavljivati, nego je dovoljno samo doci u Rojc. Takoder, jedanput tjedno, i to cetvrtkom od 19 do 21 sat, u ovom ce se klubu, u sklopu mjeseca borbe protiv ovisnosti, na tu temu prikazivati kvalitetni strani dokumentarni filmovi.


Podijeli: Facebook Twiter