Nova generacija Audijevog A3

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na autosalonu u Ženevi pocetkom ožujka Audi ce otkriti plahtu s nove generacije modela A3. Postavljen na novu platformu, kompaktni premium povecan je u svim smjerovima, što ce rezultirati vecim komforom, posebice na stražnjim sjedalima.

Korištenjem iznimno cvrstog celika i aluminija, osigurat ce se vrhunska sigurnost, a da se pritom ne povecava masa vozila.

Što se izgleda tice, prednji kraj i dalje je karakteristican po single frame masci, no novi model izgleda još dinamicnije, poput umanjene "šestice".



Motorizaciju ce ciniti provjereni turbo motori. Benzince predstavljaju 1.2 TSI (105 KS), 1.4 TSI (125 KS), 1.8 TFSI (160 KS) i 2.0 TFSI (200 KS), a dizelaše 1.6 TDI (105 KS) te 2.0 TDI sa 140 i 177 konja.

Svi motori, inace vrlo štedljivi te prilagodeni ekološkim normama Euro 6, upareni su sa šesterostupanjskim rucnim mjenjacem, odnosno sedmerostupanjskom automatikom s dvostrukom spojkom. Snažnije verzije biti ce dostupne i s integralnim Quattro pogonom.

Novi A3 proizvodit ce se u 150 tisuca primjeraka u madarskom Gyru, a nudit ce se kao kompakt s trojim i produženi Sportback s petorim vratima.


Podijeli: Facebook Twiter