Nova fobija - nomofobija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novo doba, novi problemi. Postojecim fobijama - strahu od letenja, dubina, liftova ili smrti i malih i zatvorenih prostora pridružila se i nova - nomofobija, strah da necete biti dostupni na mobitel.

Naime, strah da vas u presudnom trenutku nece moci kontaktirati putem telefona, gotovo je poznat svima. Sjetimo se koliko smo puta cekajuci "zvrrr" dizali i pregledavali slušalicu ili provjeravali da li se žica od telefona nalazi u zidu, u uticnici. S novim dobom, slicno se dogada i s mobitelom. Starim se brigama pridružuju i nove od onih prozaicnih - hocemo li se uopce znati služiti novom spravom, pa do onih jesmo li i gdje zaboravili mobitel, odnosno punjac.

Uz ove, panika nas može savladati i u tunelu. Doslovno i slikovito jer, što uciniti kada se nalazimo u prostoru i na mjestu gdje nema mogucnosti ukljucivanja u struju punjaca, ili u kojem je signal loš, isprekidan ili ga uopce nema. Ako vas obuzme panika bilo u jednom od navedenih slucajeva, sigurno je, i vi patite od jednog oblika nomofobije.


Podijeli: Facebook Twiter