Nova eksplozija bombe u Beogradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U eksploziji automobila u beogradskom naselju Bele Vode u utorak poslije podne poginula je jedna osoba, dok je jedna lakše ozlijedena, izvješcuju beogradski mediji, navodeci da je rijec o drugom bombaškom napadu u posljednja dva tjedna.

U eksploziji je, kako se navodi, poginuo R.J. (32), bratic Nebojše Joksovica kojeg policija cuva na tajnoj lokaciji u Beogradu kao svjedoka suradnika u postupku protiv zlocinacke skupine odbjeglog narkodilera Darka Šarica.

Joksovic je, podsjeca se, jedan od nekadašnjih Šaricevih najbližih suradnika, koji je na sudenju svjedocio o krijumcarenju narkotika i aktivnostima Šariceve skupine u Italiji, a nakon svjedocenja su zabilježena dva napada na Joksovicevu imovinu.

Skupina Darka Šarica optužena je pred beogradskim Posebnim sudom za pokušaj krijumcarenja više od 2,5 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Europu.

Pokušaj prebacivanja droge iz Urugvaja u Europu sprijecen je u listopadu 2009. zajednickom akcijom tajnih službi americke Agencije za borbu protiv narkotika (DEA), srbijanske obavještajne službe BIA-e i urugvajske policije.

U nedavnom bombaškom napadu u središtu Beograda 22. lipnja poginula je jedna osoba, dok je jedna lakše ozlijedena.


Podijeli: Facebook Twiter