Nova ekranizacija "Gospođe Bovary" za mlađu publiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Legendarni roman Gustava Flauberta "Gospođa Bovary" iz 1857. uskoro će doživjeti svoju šestu ekranizaciju, no ovaj put filmom se želi privući mlađa publika pa je za glavnu ulogu, lijepu i strastvenu Emmu koja u ljubavnicima traži izlaz iz bračne kolotečine, odabrana 24-godišnja australska glumica Mia Wasikowska.

Postoji mnogo filmskih priča koje govore o tom vremenu, no ova je najmodernija, rekao je Joe Neurauter, producent filma koji će režirati redateljica Sophie Barthes. Emma zapravo cijelo vrijeme lista modne časopise i zadužuje se iznad svojih mogućnosti, a to je nešto što bi moglo privući ciljanu publiku, osobito mladu žensku publiku, ocijenio je za časopis Variety.

Neurauter objašnjava i zbog čega je odabrana mlađa glumica. U Chabrolovom filmu iz 1991. Emmu Bovary glumila je Isabelle Huppert koja je tada imala 37 godina, no nevinost glavne junakinje može se bolje prikazati ako je glumica mlada, rekao je.

Wasikowska glumi ljepoticu koja se udaje za lokalnog liječnika da bi pobjegla od očeve farme svinja. Ubrzo nakon što se upozna s blještavilom visokog društva suprug joj dosadi, a uzbuđenja i društveni status traži izvan braka. Iako je knjiga u svoje vrijeme doživjela veliki uspjeh, priča je za tadašnje društvo bila skandalozna, pa je roman čak završio na sudu zbog povrede javnog morala.

Snimanje se upravo odvija u Normandiji, povijesnoj francuskoj pokrajini koja je zadržala veliki dio svoje autentičnosti iz 19. stoljeća i dobar dio tog dijela Francuske izgleda kao prije 150 godina. Premijera se očekuje iduće godine.

Film će režirati Sophie Barthes, kojoj je to drugo dugometražno igrano ostvarenje. Producenti su je primijetili zahvaljujući njezinom "neobičnom i uvjerljivom prvijencu", niskobudžetnom filmu "Cold Souls". Sredstva za ovaj film prikupljana su u proteklih šesnaest mjeseci, među ostalim, u Velikoj Britaniji, Belgiji, Njemačkoj i Francuskoj.

Radnja će pokriti godinu dana u životu Emme Bovary, iako se radnja u knjizi odvija tijekom dva desetljeća, a u glumačkoj ekipi su još Ezra Miller, Paul Giamatti, Logan Marshall-Green, Rhys Ifans, Laura Carmichael, Henry Lloyd-Hughes i Olivier Gourmet. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter