Nova društvena mreža "Mozgalo"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nova internetska društvena mreža Mozgalo, zamišljena kao mjesto susreta svih kreativnih Hrvata u zemlji i inozemstvu, predstavljena je u ponedjeljak u Muzeju suvremene umjetnosti.

Novi internetski projekt, koji ce omoguciti povezivanje gospodarskih subjekata, znanstvenika, studenata i svih kreativaca, predstavili su prof. Ivana Nikolic, prof. dr. sc. Davor Pavuna, svjetski priznati dizajner Mirko Ilic, prof. dr. sc. Slavko Krajcar i dipl. psiholog Jasminka Jelcic. Pritom su istaknuli važnost razmjene informacija u trenucima gospodarske nestabilnosti kada umrežavanje postaje kljucno za pronalaženje prikladnih rješenja, priopcila je Agencija za odnose s javnošcu "Indigo komunikacije".

"Stvaranjem internetske mreže Mozgalo stvara se platforma na kojoj ce znanstvenici, ali i svi inovativni studenti te ostala kreativna javnost, bez obzira na to gdje se nalazili, moci razmjenjivati svoje ideje, inovacijska rješenja, radove, mišljenja i stavove te kao jedinstven organizam djelovati u smjeru napretka", naglasila je prof. Ivana Nikolic, predsjednica udruge MRAK - Mreže za razvoj i kreativnost, koja stoji iza spomenutog projekta.

Na ovaj ce se nacin, na jednom mjestu, putem interneta povezati raseljeni hrvatski kreativni i inovativni umovi, što ce postati hrvatska karta za bolju buducnost, rekla je Nikolic.


Podijeli: Facebook Twiter