Nova bolnica usprkos krizi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Natjecaj za financiranje nove pulske bolnice može se raspisati tek nakon sklapanja novog sporazuma izmedu Ministarstva zdravstva i Istarske županije o visini ulaganja, utvrdeno je na sastanku ministra zdravstva dr. Darka Milinovica s istarskim županom Ivanom Jakovcicem i predsjednikom Upravnog vijeca pulske Opce bolnice Valerijem Drandicem u srijedu u Zagrebu.

- Novi sporazum treba iznova precizirati financijske obaveze obiju strana, doznajemo od župana Ivana Jakovcica. On je zadovoljan postignutim dogovorom jer je precizirano da se sve pripreme za raspisivanje natjecaja moraju obaviti u narednih 30 dana. Time bi bio otvoren put da se u vrijeme kad financijska kriza pogada i državni i županijski proracun ipak krene u realizaciju bolnice, veli župan. On smatra da u Vladi postoji dobra volja da se bolnica izgradi.

Na pitanje nije li natjecaj trebao biti vec odavno raspisan, župan je odgovorio da je i sam ocekivao da ce se bolnica poceti graditi još prije nekoliko godina, medutim to se nije ostvarilo.

U meduvremenu projekt je moderniziran pa se i cijena udvostrucila, a financijski udio države je uvecan. Novim se sporazumom treba raspodijeliti kreditna zaduženja od oko 80 milijuna eura izmedu županije i države, s time da županija ne bi trebala participirati s više od 22 do 25 posto, doznajemo od Valerija Drandica.


Podijeli: Facebook Twiter