Nova benzinska na poreckoj zaobilaznici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na poreckoj zaobilaznici, na dijelu izmedu rotora kod Stancije Portun i rotora Vranici, pocela je gradnja nove benzinske postaje.

Postaju, koja ce se sastojati od dvije stanice - s istocne i sa zapadne strane prometnice, gradi tvrtka Petrol Hrvatska, koja se jedina javila na natjecaj za prodaju zemljišta koji je Grad Porec raspisao u travnju prošle godine.

Benzinske stanice imaju površinu od 3.500 kvadrata svaka, a cijelo je zemljište Grad Porec prodao za 910 tisuca eura. Gradski komunalni odjel glavni je projekt potvrdio prije dva tjedna, a potom su poceli pripremni radovi.

Iz tvrtke Petrol najavljuju da ce Petrolova postaja s radom poceti ovoga ljeta, a kupcima ce osim naftnih derivata, na raspolaganju biti i trgovina, caffe bar, autopraonica, turisticki info punkt i plinska stanica.

Tvrtka Petrol Hrvatska djeluje pod kapom ljubljanske grupe Petrol koja u Hrvatskoj ima još i tvrtku Europetrol te osamdesetak benzinskih postaja na frekventnim prometnicama i autocestama. U sljedecim godinama taj broj namjeravaju povecati i na 100 postaja.

Petrol Hrvatska trguje proizvodima nafte i naftnim derivatima te ostalom trgovackom robom, a u protekloj su godini otvorili nekoliko benzinskih postaja u Hrvatskoj - u Šibeniku, Zadru, Sesvetama i nedavno u Pazinu.


Podijeli: Facebook Twiter