Nova atraktivna imena na Seasplashu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz već najavljena udarna izvođačka imena Inner Circle, New York Ska-Jazz Ensemble, Nucleus Roots, Iphaze, Jah Free, Elemental, Hornsman Coyote & Soulcraft, Superhiks, The Natural Dub Cluster, ST!llness, Dubble, na 13. Seasplash festivalu koji će se za dva tjedna, od 16. do 19. srpnja održati na štinjanskoj tvrđavi Punta Christo, nastupit će, kako je upravo objavljeno, i Chami Cool & La Fama Jam, Kiša metaka, FLeCK!

Hvaljenog glasa, Chami je dugogodišnji busker iz Barcelone i blizak prijatelj Manu Chaoa s kojim redovno igra nogomet, svira u kafićima, a tek u zadnje vrijeme krenuo je svirati van Katalonije.

Cijenjeni glazbenici

Kiša metaka je gangsta rap crew iz Splita, koji pažnju fanova privlače crnim humorom, tekstovima kriminalne tematike i masnim beatovima.

FLeCK je glazbeni producent i DJ, pionir grčke underground scene i član Kings Hi Fi crewa. Svoj producentski put počeo je ranih 90-ih producirajući različite vrste elektroničke glazbe od breakbeata i junglea do duba i hip-hopa.

Na ovom festivalu bass glazbe i kulture, koji pokriva žanrove od reggaea, ska i dubstepa do hip-hop, world musica i raznovrsne elektronske glazbe, udarno je izvođačko ime pionirski reggae bend Inner Circle. Porijeklom s Jamajke, jedna je to od najcjenjenijih reggae grupa na svijetu, s dugačkim nizom uspješnih projekata koji započinju još sredinom 70-ih godina prošlog stoljeća. S dva osvojena Grammyja i unikatnim zvukom koji stapa specifičan jamajkanski ritam s izuzetno energičnom izvedbom, ovaj kvintet uspio je nadići tradicionalne reggae okvire i privući zanimanje slušateljstva diljem svijeta, a najpoznatije su im pjesme "Bad Boys", "Mary Mary" i posebno "Sweat (A La La La La Long)".

New York Ska-Jazz Ensemble, međunarodno je priznata studijska grupa i koncertna atrakcija; utemeljitelji su ska-jazz žanra. iPHAZE je francuski duo čiji se jedinstveni set-up sastoji iz bubnjeva, audio strojeva, ali i sinkroniziranog video sadržaja.

U Pulu za dva tjedna dolaze i  Nucleus Roots iz Manchestera, sastav umnogome zaslužan za pokretanje i očuvanje roots kulture na mančesterskoj reggae sceni. Ovu je grupu na pepelu legendarnog punky-reggae benda Community Charge osnovao svestrani glazbenik Paul Lush.

Velika imena

Veteran britanske dub scene Jah Free više od tri desetljeća donosi uzbudljivu glazbu punu masnih basseva, a na listi njegovih glazbenih suboraca, s kojima je stvorio neke od najiskrenijih roots i dub mantri današnjice su Mad Professor, Zion Train, Vibronics, Iration Steppas, Bush Chemists, Devon Russell, Wayne Mcarthur...

Nemanja Kojić, poznatiji pod umjetničkim imenom Hornsman Coyote, srpski je reggae izvođač, trombonist, pjevač i frontmen reggae - metal grupe Eyesburn. The Natural Dub Cluster, pak, ponajveći su talijanski dub glazbenici. (Z. ANGELESKI)

 

Raspored izvođača na glavnoj pozornici

četvrtak, 16. srpnja

New York Ska-Jazz Ensemble

Jah Free

Chami Cool & La Fama Jam

Zeytin

 

petak, 17. srpnja

Inner Circle

Nucleus Roots

Superhiks

Siti Hlapci

 

subota, 18. srpnja

IPHAZE

Hornsman Coyote & Soulcraft

ST!llness

Kiša Metaka

 

nedjelja, 19. srpnja

Elemental

The Natural Dub Cluster

Sassja

ABOP


Podijeli: Facebook Twiter