"Note" Lucia Vidotta s gitaristima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ovogodišnja izložbena sezona u Photo Art galeriji Batana pocela je samostalnom izložbom Rijecanina Lucia Vidotta. Novinar i fotoreporter dnevnika La voce del popolo, porijeklom Rovinjac, predstavio se izložbom "Note", nastalom za održavanja Hal's All Star Festivala, koji u Rijeci i kvarnerskim gradovima okuplja najpoznatije svjetske gitariste.

Crno-bijele i kolor fotografije velikog formata otisnute su na platnu, što posebno odražava ozracje u kojem su nastale. Platno naime ublažava prijelaze pa je Vidotto odabirom ovog medija dobio blage preljeve izmedu svjetlijih i tamnijih tonova, karakteristicne za svjetla pozornice.

Autor je na otvorenju rekao da izložbu i seriju fotografija, za koju je nagraden na natjecaju za kulturu i umjetnost Istria Nobilissima, ne bi mogao napraviti da se u Rijeci ne održava festival najpoznatijih svjetskih gitarista.

Naprosto, nemoguce je posjetiti koncerte svih ovih majstora najpopularnijeg žicanog instrumenta pa ih je pratio za nastupa na festivalu. Za to je ponajviše zaslužan svjetski poznat rijecki gitarist Damir Halilic Hal, koji je pred turneju u Italiji nastupio na otvorenju ove izložbe.

Otvarajuci izložbu, koja se može pogledati do 30. travnja, predsjednik i osnivac Centra za vizualne umjetnosti Batana Mladen Boljkovac i Virgilio Giuricin istakli su sugestivnost Vidottovih fotografija.

Njegove fotografije su inace, osim u novinama i casopisima, korištene za izradu kalendara, kataloga, monografija i omota nosaca zvuka. Za fotografiju, dizajn i primijenjenu umjetnost triput je dobio nagradu Istria Nobilissima. U Batani, ciji je pridruženi clan, vec je izlagao, na prvoj zbirnoj izložbi fotografija autora talijanske manjine.

Uz prisustvo na brojnim izložbama u zemlji, sudjelovao je na manifestaciji Istrianische Photokunst u Grazu i medunarodnoj izložbi fotografije u Solighettu pokraj Trevisa.


Podijeli: Facebook Twiter