Nosite baršun u bojama dragulja!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Odjevni komadi od baršuna nekada su se smatrali rezerviranima samo za formalne prilike, no pravila su se promijenila. Dizajneri nas uvjeravaju da baršun može biti zabavan, otkacen i seksi, a opet otmjen.

Baršun je za ovu sezonu bio pri vrhu najpoželjnijih materijala cijeloj vojsci svjetskih, pa i domacih dizajnera. Haljine kakve nam ove sezone serviraju Marc Jacobs, Armani, Fendi, Alberta Ferretti, Ralph Lauren, D&G, Christopher Kane, Burberry, Lanvin, Prada, Stella McCartney, vrlo su provokativne i definitivno nosive!



Od domacih dizajnerskih imena, spomenimo kolekciju Hippy Gardena jesen/zima 2009/10, u kojoj crni baršunasti outfiti djeluju i šik i elegantno. Odlicnu kolekciju predstavio je na Cro A Porteru i Zigman, cije su haljine velikim dijelom upravo od baršuna. Zigman je u prvi plan stavio bandage-haljine u zlatnoj te boji višnje i šljive.

Ako su vam haljina i tunika malo previše za pocetak, možete se odluciti i za baršunaste cipele i šal. A ako nosite top od baršuna, pripazite na kvalitetu hlaca i cjelokupan dojam, jer baršun želi djelovati fensi. Ukoliko to nije ono što želite postici, mogli biste izazvati neželjen ucinak. Top od baršuna eventualno je dopušten uz tamne traperice i cizme.

Nikada baršun na baršun!

Hlace od baršuna takoder su dobra ideja ako ih više volite, a uz njih možete nositi laganu bluzu s brošem, no nikako top ili sako od baršuna, ili tocnije: nikada baršun na baršun! Takoder, uz baršun nosite što manje nakita, jer ce on tako najbolje pricati za sebe.


Podijeli: Facebook Twiter