Nose se metalik krpice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Metalik krpice vec su neko vrijeme dio ormara ljubitelja mode, no ove jeseni jedan je sjaj poželjniji od svih ostalih: onaj starog zlata. U tom ce tonu blistati haljine, tunike, hlace, cipele, nakit.

Boje oksidiranih metala modni su zakon jeseni i priuštite si ih u vidu svega što vam padne na pamet: haljinama, hlacama, jaknama, nakitu, svim modnim dodacima.

Dizajneri su nas na pistama uvjerili da su ratnicke i gladijatorske haljinice nešto na cemu stari metalik lak najbolje dolazi do izražaja, baš zbog te suprotstavljenosti sofisticiranog seksipila i nagriženog metala. Uredna spuštena kosa ili podignuta sprijeda od cela unazad mora biti dovoljno sjajna da se ravnopravno nosi s prljavim metalom.



Nisu to, cini se na prvi pogled, trenuci za graciozne haljine do poda kakve vidamo na crvenim tepisima. Ali ni to ne mora biti pravilo - Dior je, primjerice, na pistu poslao upravo jednu takvu, dugu haljinu koja se u hodu upecatljivo prelijeva poput rastopljene bronce.

Ponekad se kod ovog stila cini da vrijedi pravilo "više je više", pa dizajneri tako uz metalik odjecu kombiniraju i slojevite naušnice i ogrlice, poput one koju je za Givenchy dizajnirao Riccardo Tisci. Nisu zabranjene ni kombinacije više razlicitih oksidiranih metala – uz kositrenu haljinu nosite fini srebrni šal, prljavu broncu kombinirajte sa sjajnim zlatom. Marni je, primjerice, izbacio zlatne štikle koje idu uz gotovo sve metalik kombinacije.

Unatoc sve brojnijim zagovornicima blijede puti, ovaj ce stil ipak najbolje pristajati barem lagano osuncanoj koži.


Podijeli: Facebook Twiter