Nose se hlace s printevima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skinny hlace, traperice, kožne hlace... Posljednjih nekoliko godina hlace variraju u kroju, no dominiraju one jednobojne i to uglavnom tamnijih boja.

Zapravo su postale bazicni komadi odjece, koji je u svom dizajnu vrlo suptilan, a pravi naglasak stavljen je na jakne, suknje, haljine... Uglavnom, gornje dijelove!

E, pa ove sezone s punim pravom možemo reci kako je njihovo vrijeme prošlo. U 2010. hlace doživljavaju svoj pravi "comeback" u samo središte dogadanja.

Stoga, želite li ove sezone biti trendi nabavite šarene, printane hlace, nose se prugice, cvjetni, graficki, apstraktni uzorci...

Hlace mogu biti sjajne, i privlaciti pažnju, za što ce vam biti potrebna doza hrabrosti, ali i suptilne i profinjene unatoc uzorcima po njima. Sve prolazi kada govorimo o printu na hlacama u 2010.!



Što se pak krojeva tice, opet imate mnoštvo mogucnosti. Balenciaga je ponudio skinny modele, Cavalli pak one ravnih nogavica, za hlace iz kolekcija DKNY i Etro koje spadaju u kategoriju longuea, teško je reci jesu li namijenjeni spavanju ili odlasku u grad. Ipak, model koji ce zasigurno prvi osvojiti ulice jesu hlace koje asociraju na u posljednje vrijeme obožavane dimije - opušteno padaju na bokovima i stegnute su vezicom u gležnjevima. Dodajte na njih print i bit cete IN!

Hlace s uzorkom privuci ce pažnju na vašu guzu i noge. Imate li vecu guzu i šire bokove, to ne znaci kako ne možete nositi ovakve hlace. Samo izbjegavajte hlace skinny kroja, a radije odaberite one opuštenih nogavica, na granici s casual trenirkama.

Uske hlace kombinirajte sa širim gornjim dijelovima (široke košulje, jednobojne majice-potkošulje...), a široke hlace s uskim majicama i topicima.

Želite li biti šik kao u '40-tima, neka vaše printane hlace budu široke i neka padaju lagano. Upotpunite ih volanima, crvenim ružem za usne i velikim prstenjem.

Za mladenacki i urbani look '80-tih pronaci cete savršene u Topshopu. Ako je sofisticiranost vaša deviza i kada se radi o printanim hlacama, odaberite hlace zanimljivog kroja i visokog struka (poput onih iz kolekcija Matthew Williamson i Luella), te ih nosite uz nezaobilazne visoke pete.

No, imajte na umu kako ce ovaj trend kratko trajati, pa nemojte u njega previše investirati. Izbjegavajte teške materijale, lagani materijali najbolji su izbor za proljece. Nemojte se bojati miješati uzorke koji mogu ostaviti dojam ležernosti i neopterecujuceg šarma. Samo nemojte pretjerati kako ne biste izgledali poput klauna!

www.moda.hr


Podijeli: Facebook Twiter